Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Vilken kamera till mitt objektiv?

Produkter
(logga in för att koppla)

JonnaL1

Avslutat medlemskap
http://www.rapid-fot.com/eng/product/tamron-70-300-4-56-sony-4960371004792
Jag har en systemkamera, en Sony Alpha 390. Jag har haft den i typ 3-4 år kanske?
Den var en jättebra nybörjar kamera. Men man kan inte filma med den , och det skulle jag vilja kunna göra.
Därför funderar jag på att köpa en ny, gärna nikon eller canon.
Men jag har ett Tamron zoomobjektiv (klicka på länken) , och skulle gärna behålla det och använda det till nästa kamera.
Så nu har jag kollat runt på nätet vilka kameror som passar, men ju mer jag kollar och läser blir jag bara mer och mer snurrig. VIssa har autofokus, vissa inte, men då passar det inte, men då ska det passa och så finns det olika typer av samma objektiv, men det passar till alla och så blablabla.

DÄRFÖR ber jag er kamera-vänner där ute hjälpa mig.

Vilken/vilka kameror av nikon/canon passar till mitt objektiv? Vad ska jag tänka på?
 
Är det Tamron med A-fattning så fungerar inte det på Nicanon. Sony alpha har A-mount ( A fattning)
Nikon och Canon har andra fattningar.
Jag vet inte om en adapter finns som skulle göra att detta passar till Nikon, Canon osv.
Sony kameror med a-fattning fungerar. likaså Sony med E-fattning men då behöver du en adapter.
 
Här finns motsvarande objektiv till Canon. Fast bilden på deras sida verkar vara till en Nikon.

Grejen är i alla fall att det objektivet finns i olika utföranden för att passa till olika kamerafabrikat. Har du versionen för Sony så har du det. Varianterna för Canon och Nikon finns, men är andra versioner.
 
Här finns motsvarande objektiv till Canon. Fast bilden på deras sida verkar vara till en Nikon.

Grejen är i alla fall att det objektivet finns i olika utföranden för att passa till olika kamerafabrikat. Har du versionen för Sony så har du det. Varianterna för Canon och Nikon finns, men är andra versioner.

Det där är inte samma utan den bättre varianten med bildstabilisering och ultraljudsmotor. Något som i och för sig är högst rekommendabelt, även om den enkla varianten även den finns med flera olika fattningar.

Att låta bland de absolut billigaste objektiv man kan hitta avgöra kameravalet verkar i vart fall inte vettigt, särskilt som modellen finns för flera fattningar.
 
Aha, det fanns fler utförandanden. Jag är inte insatt i Tamron så väl, eftersom jag inga sådana haver.
Då håller jag med om att om det som det verkligen gäller ligger på en ännu lägre prisnivå är det bättre att låtsas att det inte finns när ny kamera kontempleras.

Välj efter vad du vill ha, inte efter vad du har haft.
 
Sony a380 är en systemkamera med A-fattning.

De nuvarande varianterna med A-fattning är (som alla kan filma med bättre autofokus än kameror från andra märken tack vare SLT-tekniken):

* a68: instegskamera med bra autofokus (samma som a77ii)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3391236

* a77ii: Entusiastmodell med APS-C, jag köpte en sådan för några veckor sedan och är mycket nöjd.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2640924

* a99: Fullformat
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1408282

Sonys kameror med E-fattning kan använda objektiv med A-fattning m h a en adapter. Adaptern kostar dock en del och autofokusen blir inte lika bra som med ovanstående kameror.

Går du på begagnat finns en sammanställning av kameror med A- och E-fattning här:
http://www.dyxum.com/gear/camera/index.asp

Databas över A- och E-objektiv finns här:
http://www.dyxum.com/lenses/index.asp
 
Ditt Tamronobjektiv är tyvärr inget vidare. Det är inte särskilt skarpt, och fokuserar inte särskilt snabbt. Det kostar 1000 kr nytt och ditt begagnade kan kanske vara värt hälften. Det objektivet ska inte avgöra vilket system du ska ha. En väldigt viktig aspekt är hur en kamera känns i handen. Är den obekväm så drar man sig för att ta med den. Gå till någon affär och känn på kamerorna. När man kollat att man gillar kamerans ergonomi så kan man titta på tekniska aspekter.
Ska man fotografera snabba motiv kan Canon vara bäst. Nikon har både bra sensorer och bra fokusering. Sony har kanske bäst sensorer för låg-iso och sämst fokushastighet. Fotograferar du fotbollsmatcher kanske Canon är bäst, fotograferar du landskap under dagtid är Sony kanske bäst. Nikon är bra på bägge. Är autofokus vid filmning viktig så är Sonys autofokus under filmning bättre än Canons och Nikons. Men flera av Micro-4/3 är ännu bättre.
 
Låt inte ett objektiv styra kameraval speciellt inte ett så billigt. Hade du haft många fina (dyra) objektiv kunde jag förstå din tanke min inte här.
 
Låt inte ett objektiv styra kameraval speciellt inte ett så billigt. Hade du haft många fina (dyra) objektiv kunde jag förstå din tanke min inte här.

Min åsikt oxå! Ibland måste man vara krass....men det är säkert inget fel på gluggen men att välja system efter det hade jag inte gjort. Det finns många som säljer hela paket på blocket som är jättebra, kolla där innan köp.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.