Annons

Vaxa objektiv?

Produkter
(logga in för att koppla)

gorse

Aktiv medlem
Rakt på sak: Jag köpte ett pentaxobjekiv på loppis för några tior. Helt manuellt och allt annat än modernt. Borde hamnat i soporna för länge sen. Ägaren visste inte vad det passade till, men jag kände igen fattningen och slog till fast det egentligen såg skit ut. Efter tvättning och allmänn tillsnyggning konstaterade jag att det var nog ett bra köp. Nu har jag ett objektiv att experimentera med utan att vara rädd för att ha sönder nått. Nu skulle man bara ha ett till så man kan tejpa ihop dem front mot front.

Men, nu har jag tvättat med alla möjliga medel på linserna och hur jag än gnor är glaset flammigt och får torkränder. Jag tror inte det är repor men det känns som jag försöker torka ett glasbord med skitig trasa. Då tog jag fram mitt vattenbaserade bilvax och klickade ut lite vax på frontglaset och gnuggade. Tjo-ho! Vad fint det blev! Glasytan blev som nytt utan minsta synlig fläck eller repa. Jag blev lite tagen av resultet. För att inte tala om hur vattenavvisande det blev.

Nu var det ett gammalt objektiv och jag är mycket nöjd med resultet, men om jag hade gjort detta på ett modernare och dyrare objektiv, vilken tabbe hade jag gjort då tro?
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.