Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Val av undervattenkamera

Produkter
(logga in för att koppla)

zkirtap

Aktiv medlem
Hej!

Är på rundresa i Asien och tänker nog ersätta min "gamla" undervattenkamera men en ny. Har varit inställd på Panasonic Lumix DMC-FT1 men nu är ersättaren Panasonic Lumix DMC-FT2 på gång. Vet inte om jag tycker att det skiljer så mycket att det är värt att vänta på. Har lite bråttom eftersom jag vill använda kameran med början efter Bangkok-vistelsen som pågår tom nästa helg, då vi ska vara vid vattnet i några veckor framöver och kameran verkligen kan komma till användning.

Det är väl tveksamt om FT2:an ens hinner komma innan mars... Måste ju hinna använda kameran när det är som mest läge för det vilket är nu.

Ställde upp dem bredvid varandra och det känns inte som att det är så stora skillnader. 2MP extra känns inte nödvändigtvis som ett plus. Däremot att den har inbyggd lampa och ny processor... 10 m istället för 3m spelar ingen roll för mig eftersom jag bara snorklar.

http://www.cyberphoto.se/?http://ww...r[2]=FT2bla&num_of_articles=2&comparepage=yes

Något viktigt jag missar? Eller ska jag kolla upp någon annan modell? Olympus släpper ju också nytt nu med SD-kort mm.
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=m3000rod
 
En sak som tål att tänkas på är att gå upp lite i pris och köpa en Canon G11 (G10/G9 begagnade?) med Canons egna undervattenshus (som fungerar alldeles lysande).

Kvalitetsskillnaden UNDER vatten är märkbar (men inte stor), handhavandet under vatten är nästan enklare med undervattenshuset (stora tydliga knappar och reglage, hjälpligt användbara t.o.m med torrdräktshandskar), och ovanför vatten har du en riktigt kompetent rese/vardagskamera som i många fall är bra nog för att direkt ersätta en större kamera.

Du gör rätt som ignorerar skillnaden på det mesta inom 10-15MP, i slutänden ser du inte mycket skillnad på bilderna bara för upplösningen skull.
 
En sak som tål att tänkas på är att gå upp lite i pris och köpa en Canon G11 (G10/G9 begagnade?) med Canons egna undervattenshus (som fungerar alldeles lysande.

Kan tänka mig att det är en underbar kamera fast i mitt fall är det en lösning utan hus som är aktuell. Iaf de närmaste två-tre åren. Sen får vi se om det blir något av de lösa planerna med dykcert mm.
 
2010 test av vattentäta kameror...

Jag bumpar lite här, hoppas det är OK...

Jag funderar själv på en Panasonic Lumix DMC-FT2. Hittade något test på nätet och enligt detta test (se länk nedan) så vinner FT2:an överlägset. Dock tycker jag den är ruggigt dyr. Finns det andra vattentätat kameror som tillkommit efter testet, funderar jag...?

http://www.lenstip.com/index.php?art=125

Kom gärna med alla era tankar, upplevelser och åsikter kring kompakta vattentäta kameror. =)

Hälsn. Fredrik
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.