Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Utrustning för produktfoto (färdig lösning)

Produkter
(logga in för att koppla)

hyperfly

Medlem
Hej.

Behöver införskaffa utrustning för produktfoto, ganska små produkter främst halsband och smycken.
Läste någonstans att bouncer + reflexskärmar var att föredra framför ljustält för ultimata bilder?

Tittade på http://www.kaffebrus.com/ljustalt-for-produktfoto-vitt-7.html , bra pris men fungerar det verkligen bra? Vad krävs det i ljusväg sen? Fast ljus eller blixt?

Tittade också på t.ex. http://www.kaffebrus.com/studioset-2-x-110w-233.html som borde funka rätt bra till porträtt, fungerar det också bra till produkter om man bygger någon form av bord och riktar reflexskärmar osv?

Eller bör man rentav satsa på ett riktigt fett studioset när man ändå är igång? http://www.kaffebrus.com/studioset-2-x-300w-1-x-500w-396.html


Tacksam för alla tips, men tänker nog inte ge mig på att bygga ett eget ljustält.
 
Är det små produkter som du beskriver så funkar det bra med ett fotobord - mjölkvit plexiglas eller liknande där du även kan slå ljuset underifrån. Samt en över. Eller huvudljuset snett från sidan ifall skuggeffekter önskas.
Cubelite har också "färdiga" paket.http://www.aifo.se/pdf/lastolite.pdf

Du behöver ej speciellt kraftiga blixtar för de små produkterna. Använd dig av reflexskärmar så kan de i viss mån ersätta fler blixtar.
Eller ta flera bilder på samma motiv och flytta bara blixten . Montera bilderna i ett bildbehandlingsprogram.
 
Stort tack Tomas för ditt första svar.

Glömde tillägga att jag vill kunna ta bilder på lite större produkter också, max 30x30cm ungefär.
Grejen är den att de små produkterna kommer jag fota väldigt många av, upp till 100 varje gång. Därför krävs det en snabb och smidig lösning.

Med kraftiga blixtar och reflexskärmar tänkte jag att jag kanske kunde använda det eftersom jag ändå vill införskaffa en bra studioutrustning.
Är det svårt att använda så stora blixtar när jag ska fota så små produkter?

Kan man inte köpa ett http://www.kaffebrus.com/ljustalt-for-produktfoto-vitt-7.html och slå in ljuset från blixtarna i t.ex. paketet http://www.kaffebrus.com/studioset-2-x-500w-307.html ?
 
Vill gärna ha fler svar, kanske var lite för tacksam för det första svaret?
Vet att kunskapen finns här, förvånad över att så många läst tråden, men bara ett svar.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.