Nackdelen med laddare som laddar med så låg ström är att de inte kan läsa av -deltaV, utan måste ha en timer. Detta gör att man eg inte kan ladda batterier med olika kapacitet, om man ska hålla sig till c/10 och 16h. Batterier mer lägre kapacitet får en högre laddström än de ska ha och måste laddas kortare tid, man får alltså sätta en egen timer på sladden till laddaren. Laddar man batterier med högre kapacitet fulladdas de inte, eftersom att laddarens timer slår ifrån laddningen innan den är färdig.
Då måste man ha en mer avancerad laddare där man kan ställa in kapacitet eller laddström.
Alternativet är att använda en snabbladdare med -deltaV som känner av när batteriet är fulladdat och avbryter laddningen då. Då kan man ladda batterier med olika kapacitet i samma laddare. Batterier förlorar ju åxå kapacitet fr varje cykel. Då kommer batterierna som laddas med timerladdare att överladdas mer och mer för varje laddning och därför dö fortare än om laddaren automatiskt stängt av när batteriet var fullt.
Det finns ju åxå olika snabbladdare, de som laddar på 2-4h och de som laddar på 15min.
Egentligen är det ju inte laddströmmen som sådan som är farlig heller, utan värmeutvecklingen (som förvisso blir högre med högre laddström), men många snabbladdare har ju då en fläkt som kyler batterierna.
Summa sumarum så är nog inte timerladdare bästa valet, skulle jag säga.