Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Trasig CompactFlash

Produkter
(logga in för att koppla)

Lottis

Aktiv medlem
Det hände en olycka under en utflykt, en CF tappades i marken och sprack. Elektroniken fungerar fortfarande, när vi stoppar den i en PC-kort adapter kan man läsa den data som ligger på den utan problem.
Det är plasthöljet som delat sig i skarven på ena sidan.
Vågar man fortsätta använda den?
Vem kan man gå till för att få den lagad?

Tips mottages tacksamt!

/Lottis
 
Lottis skrev:

Vågar man fortsätta använda den?
Vem kan man gå till för att få den lagad?
Jag skulle nog lämna in den för att vara på den säkra sidan. Kolla med nån foto eller datorbutik. Sen är det ju frågan om det är värt kostnaden, det beror ju på hur stort kortet är.
 
Om det är bara höljet som sprack så försök att laga det själv med en liten klick lim, tror inte att det är någon fara. Tror inte att du kan lämna in det för lagning någonstans så i så fall blir det att köpa nytt.
 
Det brukar sitta ett kapslat chip i dom där. Då är det bara att limma ihop skarven och tuta och köra. Ett tvåkomponent epoxylim borde funka bra.
 
Visst, det går säkert att fixa själv med cyanolim (snabblim) eller epoxi, men om det är ett 1GB kort värt 12000:- kanske man ska låta en expert limma...
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.