Annons

system för att hantera batterier?

Produkter
(logga in för att koppla)

Wengan

Ny medlem
På jobbet är vi 15 pers som använder 4 kameror och ett par GPS. Till det hör ett antal batterier av samma eller olika modeller. När nån ska iväg på ett jobb är det hopplöst att veta om batteriet är fulladdat eller snart tar slut. Samtidigt är det kanske inte bra för batteriet, i längden, att för säkerhets skull ladda det inför varje kortjobb.

Finns det nån här som har liknande problematik och har funderat ut ett fungerande system som även slarvpellar inser smart att använda? Jag har grunnat på etiketter med streck för varje laddning och koder av små runda etiketter i olika färger men har ännu inte fått ihop något.
 
På mitt jobb markerar vi alla laddade batterier med tejp över en av polerna och vi kör oftast slut på batterierna, tar de inte slut så hamnar de ändå i "oladdat"-lådan. Ett annat system vore kanske att köra med olika färgtejper, grön för fulladdat, gult för användbart laddat och rött för oladdat.
 
Hej Anders.

Vilken typ av Batterier använder ni er av?

Det finns flera apparater som lägger på en liten last på cellen för att utröna kvarvarande kapacitet.

"Ansman Energy Check" :
http://www.tantronics.co.uk/acatalog/Ansmann_Energy_Check_LCD_1.html
och ZTS:
http://www.ztsinc.com/

Nummer ett är att märka batterierna med en tunn märkpenna glöm inte att tejpa över märkningen med transp. tejp. Om ni sedan skriver ner vilka nummer som presterar dåligt så kan ni sortera ut de dåliga cellerna,

Ett batteri som levererar mindre än 80% av uppgiven/uppmätt kapacitet skall anses vara förbrukat och bör gå till återvinning.

Ett bra hjälpmedel att se vilken kondition dina batterier/celler har är att ladda ur dem med en CBAII:
http://www.westmountainradio.com/CBA.htm

om du skriver vilken typ av batteri ni använder så
kanske du får ett bättre svar.


Anders
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.