Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

spegling av produkt

Produkter
(logga in för att koppla)

piliz

Medlem
hur får man en produkt att spegla sig själv i "golvet" utan att manipulera i photoshop. (går förvisso bra att göra det i photshop, men det blir aldrig lika bra som om det finns med direkt när man plåtar.)
(Se foto som medföljer.)

Kan man använda någon slags plexi eller likn för att få en spegelreflexyta?

förslag på material mottages gärna.
och var man får tag på det.

/ Fredrik
 
Allting som är tillräckligt reflekterande, glasskiva, plexi, metall, glänsande plast.

Det beror på vilken vinkel du tar korter från, lägre vinkel, mer reflektion.

Dock borde du ju kunna ta en rätt så reflekterande pryl, och sedan minska reflektionen till lämlig styrka med ett polfilter eller liknande. Iaf så länge du inte använder metall.
 
Mitt tips är att använda vit plexi. Mindre bitar kan du få tag på i många hobbyaffärer. Större skivor går att köpa från skyltföretag, företag som formar plast etc. Tänk på att plexi är repkänsligt - och reporna syns! Oftast ligger det en skyddplast på skivan vid leverans. Dra inte av den förrän det är dags att fotografera.

En billig och enkel lösning som funkar bra är att köpa högblank kartong (Cromocard). Går att få tag på i en pappersaffärer. Men jag brukar köpa från ett tryckeri (ofta billigare).

Det går även hyffsat med tunna glasskivor. Tjockare glas ger en dubbereflex som inte är så snygg. Speglar funkar oxå men kan vara lite luriga. Även där är det risk för dubbelreflex.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.