Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Solux halogenlampor???

Produkter
(logga in för att koppla)

neil

Medlem
Hej!
har precis investerat i ny utrustning för mitt digitala mörkrum...det blev betydligt dyrare än jag hoppats på....nu saknar jag bara en sista sak (hoppas jag..) ett bra dagsljus att betrakta de färdiga utskrifterna i. Jag har läst mycket bra om Solux D5o Halogenlampor, och tror bestämt att det får bli just dessa. MEN kan jag använda dessa halogen lampor till vanligare skrivbordslampor eller spotlights, eller behövs det någon "specialare" just för att få ut de utlovade 4700 kelvin? Matton säljer en för just foto (iLux D50 Reference Light) 3000 kr !!!! För mycket för mig just nu!

Någon med erfarenhet/förslag om detta?
 
Jag köpte två av dessa halogenlampor och satte i varsin vanlig armatur. Det finns inga reflektorer eller annat i dem som påverkar utan allt ljus kommer direkt från lamporna. Sen tog jag foton och kollade färgtemperaturen i PS. Båda lamporna visade då ca 4100K. Jag har inte en susning om det verkligen är 4100K eller om det är något annat fel. Undrar precis som du.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.