Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

sekvenstagning utan blixt?

Produkter
(logga in för att koppla)

kurre3

Avslutat medlemskap
Har en e-500 och problem med sekvenstagning!

Första bilden blir med blixt när jag ställer in M-läge och väljer blixt, men följande bilder blir utan blixt och därför kolsvarta..

Vad har jag pillat på för inställning för att det ska bli så här?


Tacksam för svar!
 
Testa att sätta "Release priority" på "off". Finns nog en för kontinuerlig autofokus (C-AF) och en för vanlig (S-AF).

Grundproblemet är att blixten inte hinner ladda upp sig så fort. Om du fortsätter att hålla inne knappen borde det komma en blixt till till slut.
 
Vet inte hur det är med Olympus och hittade inte data på den inbyggda blixten. Men är det inte någon dum inställning i kameran som hindrar dig så är det som Henrik säger förmodligen att blixten inte hinner ladda upp snabbt nog. För blixtbelysta sekvenstagningar bör man nog ha en extern blixt och ställa ner blixtstyrkan en hel del (tex på 1/16 om man tänker ta en sekvens på uppåt 16 bilder).
 
Ett förtydligande: "Release priority Off" gör alltså att kameran vägrar ta en ny bild innan fokus är OK och blixten uppladdad, iaf är det så på E510.
Inställningen hjälper inte till att snabba upp blixten, det kan du nog bara få genom att ställa ner blixtstyrkan och/eller extern blixt.
 
Lysande, tack för snabba och hjälpande svar. Release priority off gjorde susen.

Mvh oskar
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.