Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Scanner som klarar 3d

Produkter
(logga in för att koppla)

millaan

Medlem
Min scanner sjunger på sista versen och jag ska köpa en ny.

Vad jag är på jakt efter är en scanner som klarar 3d. Den ska utan problem kunna scanna kort och layouter med saker på. Exempelvis:
http://www.stampelgarden.se/blogg/wp-content/inspteam_millan_105.jpg

I min jakt på ny scanner har jag stött på många som inte klarar det, utan där resultatet blir att det som ligger mot glaset blir skarp och det andra suddigt.
Exempel:
http://www.stampelgarden.se/blogg/wp-content/inspteam_scrappiz_003.jpg

Någon som kan tipsa om en bra scanner som klarar detta?
 
Är ingen expert på scanners men får känslan av att det vore bättre att reprofota sånna saker som du ger exempel på. Finns det scannrar som gör sånt så kan jag tänka mig att dom är dyra. det du behöver för reprofoto är dslr, instegsvariant duger & sedan kanske en skarp 50mm lins & ett repro bord/stativ finns med inbyggda lampor.
 
Den scannern jag har nu är en CanoScan D660U som är 8 år gammal. Den klarar de här sakerna perfekt, men tyvärr så sjunger scannern på sista versen.

Visst kan jag fotografera sakerna istället, men det är så smidigt att scanna sakerna direkt in i datorn.

Men tack för tipset iaf. Inte utan att jag blev lite sugen på även ett repro bord/stativ.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.