Annons

Så många frågor, har du svaren?

Produkter
(logga in för att koppla)

Phopho

Ny medlem
Hejsan ung kille med stort intresse för foto och allt vad det innefattar, men fast i en kontorsvärld i stockholm som går ut på säljsäljsälj... Så jag behöver nu er hjälp för att få svar på mina frågor!
Nämligen så att jag vill bli fotograf och kunna livnära mig på det någon dag i framtiden men vägen dit är oklar för mig.
Älskar modellfotografering och vill bli mera konstnärlig i mitt bildspråk!

Hur ska jag gå till väga? Utbildning, praktik, lärling eller eget företag?
Samt hur går jag tillväga? Hur väljer jag utbildning eller vilka fotografer eller byråer tar emot praktikaneter/lärlingar?
Om jag ska starta eget, hur kan man få ihop ett startkapital? lån?

Bor fortfarande hemma, ej fullständigt gymnasiebetyg, ont om pengar trots jobb.
Behöver verkligen en liten knuff i rätt riktning, därav alla frågor ^^

För att se vad jag gjort hittils så kan ni kolla in min
Portofolio: http://alfredpettersson.eu/
Tumblr: http://alfredpetterssonphotos.tumblr.com/


Mvh Alfred Pettersson
 
Lite tips

Hej Alfred,

Kul att höra att du vill bli fotograf. Idag handlar det mesta om att synas på google för att generera jobb eller etablera ett kontakt-nätverk för att generera jobb. Har du inget utav detta så kan det lämpa sig att ansluta sig till någon som erbjuder leadsgenerering. dvs någon som får förfrågningar för fotografering men inte tar dessa jobb själv utan säljer dom vidare. Det brukar röra sig om 150-300 kr per lead. Jag driver siten perfekt panorama och vi siktar på att bygga en stor portal för att göra just detta - generera leads. Vår ide bygger på att skapa landningssidor som denna: http://perfektpanorama.se/tjanster/barnfotografering och få folk att begära offert och erbjuda dessa till fotografer som är anslutna till siten. Kanske något för dig?

Om du har fått tag i lite kapital kan du alltid anlita en SEO-byrå som kan ranka din site på de sökord som kan ge jobb inom foto men det är ganska dyrt för en nystartad verksamhet.

Om du är intresserad att ansluta dig till vår site när vi är klar med den sektionen på hemsidan kan du PMa dina kontaktuppgifter till mig så kontaktar jag dig när vi är up N running :)

Lycka till!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.