Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Ryggsäck för äventyrsfoto

Produkter
(logga in för att koppla)

Stoffeann

Ny medlem
Tjena!

Jag funderar på att köpa denna väska från Lowepro men undrar om någon här vet några bra alternativ med liknande specs?

Lowepro Photo Sport 300 AW II - Alternativ
https://www.lowepro.co.uk/brands/lowepro/photo-sport/photo-sport-bp-300-aw-ii/pd346/

--------------------------------------------------------------------------------------


Det jag vill åt är en rymlig väska med ett litet snabbfack på sidan för att snabbt o smidigt kunna ta fram/lägga ner kameran i väskan utan o ta av mig väskan helt.

Har kikat lite på f stop gear, men verkar som det bara är väskor med alldelles för mycket fack för kamera + objektiv...'o dessutom inget "snabbfack". Det 'är lite svårt att bilda sig en uppfattning genom att kolla runt på nätet bara :(

Jag kommer använda väska dagligen på skogspromenader, resor osv.
Jag vill ju kunna få plats med kläder o andra vanliga prylar så vill bara ha ett litet snabbfack för kameran o nåt objektiv eventuellt. Väskan behöver vara någorlunda vädertålig också :)

Photo sport väskan verkar nästan perfekt för mig, men hade väl kunnat vara lite lite större samt haft lite lite mindre "snabbfack"


Skulle vara jättetacksam för feedback, vet ni några liknande väskor?
 
Jag har storleken mindre av denna modell, https://www.mindshiftgear.com/products/ultralight-dual-36l. Den påminner mycket om den modell som du länkar till. Min erfarenhet av Mindshift Gear vs Lowepro är att Mindshift Gear har bättre kvalité i materialvalet som t..ex. dragkedjor. UltraLight 36L kan du även ta ut kamera delen och använda den som en axelväska ifall du inte vill bära med dig ryggsäcken.

Scandinavian Photo har väskan till mycket bra pris nu, https://www.scandinavianphoto.se/pr...raryggsaeck-ultralight-dual-36l-twilight-blue
 
Den väskan verkar fylla mina behov ännu bättre än Lowepro väskan skulle jag vilja säga!

Hade inte hört talas om Mindshift innan, men gillar den där då man även kan få med sig tripoden på ett mer smidigt sätt.

Synd bara att det inte finns nån svart att få tag på i Sverige :( Men jag ska fundera några dagar till innan jag bestämmer mig. Kanske köper den blå ändå.

Jättebra tips! Tack!

Finns de några mer märken man kan leta efter, har kikat på Lowepro, Manfrotto, även lite på F Stop och Think Tank men de sistnämnda verkar inte ha något liknande.
 
Den väskan verkar fylla mina behov ännu bättre än Lowepro väskan skulle jag vilja säga!

Hade inte hört talas om Mindshift innan, men gillar den där då man även kan få med sig tripoden på ett mer smidigt sätt.

Synd bara att det inte finns nån svart att få tag på i Sverige :( Men jag ska fundera några dagar till innan jag bestämmer mig. Kanske köper den blå ändå..

Mindshift Gear är ett relativt okänt systerbolag till Think Tank Photo. Mindshift Gear är mer specialiserade på natur och expedition jämfört med Think Tank Photo.

Scandinavian Photo kan ta hem svarta versionen av väskan, men då kommer det inte att vara till samma pris.

Det finns även ett tillbehör, https://www.scandinavianphoto.se/produkt/1007041778/mindshift-gear/tripod-suspension-kit, för att bära stativet på ytterligare ett sätt. Jag tror att detta kit passar ryggsäcken.
 
Jag köpte hos Fotokungen (billigast, kr 2.690:--) Peak Designs Everyday Backpack 30L för några veckor sedan.

Den är vädertätad, snygg och framför allt lätt, väger endast 1,5 kg.
Den sväljer mycket och ser inte ut som en fotorygga.
Inredningen går att möblera om efter tycke och smak.

Dock har jag modifierat bröstremmen - offrade remmen på en gammal ryggsäck.
 
Senast ändrad:
Jag har Photosport 200 från Lowepro och är väldigt nöjd. Använder den främst till skidåkning och kan säga att den känns väldigt stabil och bra. Men om du vill ha ännu mer utrymme för annat än vad 300 ger verkar onekligen Mindshift Gears variant väldigt lämplig.
 
Då var det bestämt! :)

Beställde precis en MindShift UltraLight Dual 36L - Twilight Blue från Scandinavian Photo.

Det som avgjorde var att man kunde ta ut den nedre sektionen ifall man vill kunna packa mer och inte behöver kamerasektionen, eller bara ta ut den nedre sektionen o använda den delen som axelväska.
Kommer bli perfekt på resor när man inte har möjlighet att ta med sig extra väskor väskor.

Gillade Lowepro väskan något mer, men eftersom det inte gick att ta ut den nedre sektionen på den väskan fick de bli Mindshift väskan!

Ska bli skönt med en ny väska då min gamla bara är en vanlig "dator ryggsäck".

Tack alla för all feedback!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.