Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Reflexpiping i kläder vid blixt

Produkter
(logga in för att koppla)

joakimgbg

Avslutat medlemskap
Har flera foton tagna med blixt utomhus, som är riktigt bra, men där motivet haft kläder med reflexpiping som blir som solar i blixtljuset. Jobbar i Elements men lyckas inte korrigera. Har använt "Justera ljussättning" men effekten blir bara marginell.
Att fylla med färgpyts, eller ersätta färg fungerar inte heller då det spiller ut då gränserna på det reflekterade området är så suddiga.
Finns det en hyfsat enkel lösning?
 
Tyvärr är du nog i stora drag "screwd". Det finns ju inte direkt någon information i dessa områden.

Alla försök att bearbeta områdena skapar ett fält som på sitt sätt är färgat i en enda färg. Helt utan detaljer. Det ser onaturligt ut oavsett färg. Möjligtvis kan du någon enstaka gång komma undan med helt svart.

Säg att det sitter på byxbenen, då är klonstämpeln ett verktyg. Dvs att helt enkelt återskapa något annat över det området. Nackdelen är förstås att det även kan vara en gloria runt reflexområdet, dvs problemet är inte avgränsat till bara reflexen.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.