ANNONS
Annons

Portabel bakgrund - stativ + vinyl

Produkter
(logga in för att koppla)

l1nd3c0n

Aktiv medlem
Söker ett bra portabelt bakgrundsstativ för produkt och porträttfotografering för att bära en vit vinyl till att börja med. Breddmässigt så räcker det med ca 3 meter, höjdmässigt bör det också klara sig med 3 meter. Blir det högre får jag väl hänga bakgrunden i en 15 tons travers ;-)

Har tittat lite på Lastolite och till vinylen nedan så hänvisar återförsäljarna till stativ 1108, men på Lastolites hemsida så rekommenderas 1128 heavy duty (http://www.lastolite.com/backgroundsupportsystems.php). Någon som kan ge råd? Är även öppen för helt andra fabrikat också!

Som bakgrund verkar Lastolites vinyl riktigt bra, se http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=5653559, men har någon provat denna och håller den för produktfotografering av industriprodukter?

Slutligen kan jag passa på att fråga hur bra en chromakey bakgrund är. Kan den verkligen ersätta manuell friläggning i PS? Skulle ju spara en väldig massa tid om dne gjorde det :)
 
Hade oturen att lägga in denna tråd samtidigt som forumet fick uppdateringsproblem. Provar därför att ge denna kommentar i förhoppning om att ni ska se den igen, för inte kan det väl vara så att ingen känner till något om bakgrunder ;-)
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.