Annons

Paraplyköp, frågor

Produkter
(logga in för att koppla)

AlexaAndersson

Aktiv medlem
Mitt inlägg gäller denna bild
http://www.pixbox.se/pic_show_id29097792.html

Okej. Jag har en SP-600 som jag -aldrig- använder då jag verkligen avskyr det ljus man får av blixt. Däremot har jag på senare tid hittat fler och fler undangömda ställen med dåligt ljus där blixt är behövligt. Så nu när det är relativt bra tider för min ekonomi har jag planerat att införskaffa ett paraply.
De är ju hyffsat billiga, och ger bra resultat? Självklart beror det ju på, men det är det jag har planerat att köpa iaf.

Nu till grejen, Linda på bild har ett paraply med stativ som är anpassningsbar till en extern blixt. Eftersom jag inte alls är insatt i stativ och paraply-världen -what so ever- så skulle jag behöva lite hjälp.


1. Hur mycket spelar storleken på paraplyet roll? Räcker ett 84cm eller ska man köpa ett större? Vad blir skillnaden? Vilket är mest värd att köpa?

2. När det kommer till färger, vad gör de olika färgerna? Standard är väl transparent, right? Eller ska man köpa denna, med avtagbar utsida?
http://www.kaffebrus.com/paraply-vit-svart-avtagbar-utsida-17.html

3. När det kommer till fäste till paraplyet hittade jag detta. Passar den min blixt? Ska man köpa standardvarianten eller den med 1/4" skruvgänga? Vad är skillnaden mellan de två fästena?
http://www.kaffebrus.com/faste-for-paraply-och-blixt-510.html

4. Hur högt stativ behövs egentligen? Räcker ett 2m eller ska man köpa ett 3m?
Dessutom behöver man ju något stabilt, så här frågar jag, har du något stativ att rekommendera? Har hört att Elichrome/Manfrotto har bra stativ.


Tacksam för svar :)
Mvh
 
Jag kan svara på några av frågorna iaf.

3. Jag har köpt liknande på ebay och det är en enkel konstruktion så kaffebrusvarianten är säkert bra. Den med extra 1/4" gängan är kanske smidig om man ska koppla in en extern mottagare men som jag förstår det så har du det inbyggt i din blixt så det borde inte behövas.

4. Jag vet inte hur kaffebrus stativ är. Jag har ett från scandinavian som jag är mycke nöjd med (3m högt). Det är luftdämpat så det inte bara faller ihop när man lossar en ratt. http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=3717006
Det finns även på photax.se för en hundring mindre.
Sen får man köpa/sy små sandsäckar och hänga på benen om man kör dom i högt läge.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.