Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Objektivjakt! till 400d

Produkter
(logga in för att koppla)

Pollock

Aktiv medlem
Kameravärlden är ny för mig och jag inser att jag har mycket att lära, men jag har redan gjort en ganska stor investering och vill köpa tillbehör.

Jag har precis beställt en Canon EOS400D med Objektiv 2 batterier & 4GB CF kort. köpte den från nordic import.

Jag är mycket skeptisk till objektiv man får med (18-55) och vill därför köpa nya.

Jag gillar landskapsfoto(gator, utsikter etc.), inte så mycket för porträtt. Samtidigt så vill jag kunna zooma ganska mycket(älskar den töntiga spionkänslan).

vilket/vilka objektiv kan passa mig? jag har ungefär 5000kr att spendera på objektiv
 
skeptisk?

Objektivet du fick med är inte dåligt alls. kanske saknar du längre brännvidd. Kanske ett 70-300 av något slag skulle vara intressant. Finns i många varianter och olika prisklasser.
 
Vad sägs om att vänta och se om kameran med de två objektiven motsvarar dina förväntningar, när paketet har packats upp och du har använt dem ett tag, innan du bestämmer dig för om de duger eller inte?


Fotografins grundregel:
Det finns inga genvägar till bra bilder.
 
18-55

18-55:an är helt ok för det priset man får betala, inget snack om saken. Håll kvar den plastbiten ;)

Landskapsfoto samt spionobjektiv... Landskapsfotot fixar ditt billiga 18-55, håll bara koll på horisontlinjerna och lägg gärna dem i mitten, annars kan du få lite kurvor. Bättre objektiv är betydligt dyrare.

Spion. Du kan kolla på en begagnad "gammal" men ganska bra zoom för prisklassen: 80-200/4.5-5.6 Billigt på Blocket/Fotosidan/Tradera. Den ger ganska bra resultat.

Fast kanske ett 75-300 passar bättre? Med din "crop" ger den motsvarande 480mm vilket är VÄLDIGT mycket. Krävs stativ då...
 
Jag befinner mig i staterna nu, och skall snart bege mig till NYC. tankte kopa ett objektiv i BH photo. det ar en bra affar va?
jag vet att det finns mycket skit pa manhattan. mycket skojerier osv. men BH fugnerar eller?

sa tillkommer ju tax pa 8.4%.

da kommer bara fragan, Vilket objektiv skall jag kopa till min canon eos 400D. Jag ar nyborjare och har hittills bara kitobjektivet 18-55.

Jag hade tankt mig ett 55-200 eller nat. men verkar inte finnas nagra 55-200 som ar canons egna hos BH. Skall man kanske istallet satsa pa ett 18-55 vidvinkel? vad ar bast for en nyborjare. 18-55 vidvinkel eller 55-200? Kanns som att ett vidvinkel inte forandrar bilden direkt mycket. jag vill nog kunna ta kort fram langre avstand istallet for att fa vidare vinkel. eller tanker jag fel?

om det bara finns 55-200 Sigma, skall jag da istallet satsa pa ett 18-55 vidvinkel som ar canons egna?

tack!
 
What?!

Det finns inget objektiv som heter 18-55 vidvinkel - bara 18-55. Tycker du ska satsa på detta (dvs kitobjektivet) samt ett 50/1,8 som är ett billigt, superljusstarkt normal/lätt tele med bra skärpa. (ca tusingen over there). Eftersom du inte är säker på vad du kommer att behöva så fota med dessa först så märker du vad som passar. Har självt genom åren lagt tiotusentals kronor på objektiv som jag trodde skulle passa mig och som jag sedan sålt med förlust för att köpa nya. Har du råd så satsa också på en telezoom 75-300 (canon eller sigma). Men jag kan nästan garantera att du kommer att lägga den på hyllan inom något år för att byta upp dig till något ljusstarkare och bättre.
 
Du har sagt det själv:

Kameravärlden är ny för dig och du har mycket att lära.

Din kamera med objektiv är fullt tillräckligt för att lära sig att fotografera.

De som är missnöjda med sina bilder och därför vill köpa `bättre´ optik har oftast inte lärt sig fotografins grunder och hur deras kamera fungerar.

Med tiden vill man specialisera sig och då vet man oftast ganska väl vad man behöver/vill ha.
 
Senast ändrad:
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.