Annons

objektiv till en Zenit?

Produkter
(logga in för att koppla)

Diva_mirre

Medlem
Jag undrar ifall det finns något objektiv som passar till en Zenit. Har sökt ett tag nu efter ett vidvinkelobjektiv, men har inte hittat något som lixom skruvas på.
Är såna helt ute?
 
Tror nog inte att jag kan hjälpa dig. Objektiv med skruvfattning borde dock inte vara alltför svåra att få tag i på begagnat-marknaden... Andra här på fotosidan kan kanske bättre hjälpa dig. Föreslår att din fråga läggas över i ett annat forum...

fotohälsningar
Terje
 
Det är väl den vanliga M42-gängan på Zenit, samma som Pentax mfl använde sig av? Då finns det en hel del begagnat att tillgå.

Här kan du kolla. Inga vidvinklar inne för tillfället dock. Här finns sprillans grejer. LP-foto har två trettiofemmor hemma. Det är bara att botanisera hos handlarna, utbudet överstiger nog efterfrågan och priserna lär vara låga.

(tråden är flyttad)
 
stjäl tråden en sekund, kan man använda samma optik till en Zenit med m42-gängan som optik till en Praktica med m42-gänga?

Visst katten är det M42-gänga på Pratica LTL?
 
Även Yashica använde den gängan på TL-Electro t ex.
Många Yashinon-objektiv är mycket skarpa o fina.

Obs, visserligen är objektiv med gänga billiga, men många har legat o blivit dåliga med tiden.

Kolla så inte den ev antireflexbehandlingen har grånat och kolla oxå så att den lilla piggen som öppnar bländaren på de objektiv som har fullöppningsmätning inte kärvar.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.