Annons

Nya Sonyblixten blixttrigger åt A900

Produkter
(logga in för att koppla)

wsaar

Aktiv medlem
Såg på Dyxum att Sonys släpp av den billiga blixten HVL-F20AM innebär en intressant nyhet även för oss utanför rena instegssegmentet. Från den Europeiska press-releasen.
"The HVL-F20AM doubles as an ideal wireless flash controller for the full-frame α900. While Sony’s flagship DSLR does not have its own integrated flash, the HVL-F20AM can be used as an inexpensive trigger for wireless remote flash heads."

http://presscentre.sony.eu/Content/Detail.asp?ReleaseID=368&NewsAreaID=2

Sitter själv på en HVL-58 och klart skönt att slippa köpa en till för att använda den off-camera.
 
Senast ändrad:
Ja det var ju tur att den kom när dom nu råkade glömma att sätta dit en blixt på A900. Hoppas dom skickar med en i A900 kartongen.
 
Just för A900 hade det nog varit vettigare om de skickat med en radiotrigger för studioblixtar, men att billigaste blixten i systemet funkar som kontroller är väl en bonus som inget av de andra systemen med blixtlösa kamerahus fått.
 
Man kan ju inte få allt... Jag är iallafall nöjd, folk skrek efter en IR-controller och det kom nånting bättre, kudos
 
Den lilla blixten ser jag som ett utmärkt komplement att kunna ha monterad på en kamera alltid ju. Även då typ en A700 osv Så smidig som den är... Den lär ju leverera klart bättre än den inbyggda gör rätt troligt för vardagsfotande...
 
Är det någon som vet om blixten kan avfyras i nedvikt läge?

Frågan uppstår genom att det någonstans angivits att den är redo att avfyras direkt när den fällts upp.

/webb
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.