Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Nu är det kris, kontakten till syncsladden paj!

Produkter
(logga in för att koppla)

-Catherine-

Aktiv medlem
Finns det ngt kunnig medlem här på fotosidan som kan hjälpa mig med mitt problem tro?

Jag har ett gammalt Broncolor studioacc hemma som kontakten till syncsladden gått sönder på. Kontakten är av sådan art som jag aldrig sett tidigare och jag har inte en blekaste aning om hur jag skall reparera den, eller var jag kan hitta en ny.

Problemet upptäcktes när jag försökte hitta en lösning för att trigga igång blixtarna trådlöst. Jag anar nämligen att spänningen är på tok för hög för min kamera och jag törs därför inte nyttja syncsladden även om den varit hel.

Blixtarna har en sensor på accen som kan slavas med en annan blixt, men ingen IR-sensor.
Min tanke var då att koppla en IR-slav till accen istället och sedan via IR-sändare trigga blixtarna.
Det är där syncsladden kommer in i bilden....
Jag hade ju tänkt använda sladden mellan IR-slaven och accen.

Efter samtal med photax så fick jag veta att IR-slaven jag ämnade nyttja hade uttag för vanlig stereoplugg, vilket inte min syncsladd har :(
Då åkte näsdukarna fram, för där tog mina ideér slut och jag sitter här alltså med en studioblixtutrustning som trots sin ålder fungerar ypperligt, men utan möjlighet att använda dem... *snyft*


Jag har tagit lite bilder på sladden för att visa hur kontakten ser ut och var den är trasig.
Med lite tur kanske ngn här på fotosidan känner igen kontakten och vet hur man kan laga den och kanske till och med har en lösning på hur man kan koppla ihop accen med IR-slaven..


/Catherine - som så gärna vill kunna använda sina blixtar
 
fortsätter ta isär, lödningen av den röda kabeln inringat med blått. Den vita kabeln var lös, jag vet inte var den skall sitta:
 

Bilagor

  • img_5181.jpg
    img_5181.jpg
    36.8 KB · Visningar: 490
Om bara själva kontakten är hel kan du skicka den till mig så fixar jag den åt dig. Gratis. Gör sånt hela dagarna. Maila om du vill!
 
sånnt här finns det alldeles för lite av i världen...ändå är vi väldigt bortskämda med vänighet här på fotosidan.

Ville bara säga det; All hder till Stefan och alla ni andra som hjälper varandra.

Vänlighet varar längst.
 
Även om problemet är löst nu så kan man ju spinna vidare lite i tråden :)

Det här med att vara hjälpsam, det är skoj att folk vill hjälpa till men det beror nog på att vi är här i samma syfte. Vi har fotogragering som hobby och inom sin hobby hjälps man åt. Själv har jag skickat via mail ett flertal bilder åt folk som behöver hjälp med objektiv val och sådant. Jag hjälper även folk om dom vill ha ljudsaker redigerat på bra sätt så jag har stor efarenhet av ljudredigering. Självklart gratis.

Men en rolig fråga som väcks är då följande. Hur mkt spetskompetens besitter fotosidans medlemmar?

Stefan kunde ju uppenbarligen löda och sådant. Jag kan ljud. Skulle inte förvåna mig om fotosidan sitter på en mkt bred kunskapsbank.
Jag menar inte nu att man ska katalogisera detta och sedan ringer man varandra hejdlöst och tigger gratis hjälp, men roligt endå att veta vad människor kan... :)
 
Jag ser att du har fått hjälp...
Men vill endå bara säga det att: den vita tråden är troligen jordningen och ska sitter på kontaktens yttermantel och mer troligen klämmas dit med hjälp av de andra små plåt-bitarna..
Hyggligt av dig Stefan att hjälpa henne... gratis också..
 
FILM) (ulltand skrev:
Jag kan en del överlevnadsteknik, ifall någon tänkt sitta väldigt länge framför datorn o FS utan mat o dryck.

He he!
Jag har dålig värme i Jaggan och min fru förstår mig inte längre... Finns det några specialister här :)
 
på kaffebrus säljs det en trådlös trigger för ca 300 spänn, frågan är om inte det är e alternativ lösning, du slipper sladden och allt annat trix .. kolla först så att den funkar med dina blixtar...
 
Sååååå tacksam!

Jag har nu talat med Stefan och har precis postat min sladd till honom.

Det är omöjligt att med ord beskriva hur tacksam jag är för hans hjälp. Det är fantastiskt vilka underbara människor det finns här på fotosidan :D

All heder till dig Stefan!


/Catherine
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.