Annons

Monopod - Billig platta/huvud

Produkter
(logga in för att koppla)

Gulo

Aktiv medlem
När jag fotar vilda djur brukar jag oftast göra det handhållet då det blir tungt att bära omkring med stativ. Men nu när CyberPhoto kom med ett så bra erbjudande så kunde jag inte låta bli att köpa ett enbensstativ. Kostade ju bara 200 kr. Det var det värt för att testa om jag trivs med ett monopod i vildmarken!

Jag hade dock helt missat att man måste ha någon extra platta eller huvud för att kunna använda stativet. Skruven på stativet är ju grövre än gängan på objektivets stativfäste. Så nu undrar jag vilken som är den billigaste plattan/huvudet som jag kan köpa? Kravet är att det ska klara en vikt på 3,5 kg (objektiv 2,5 kg, kamera 1 kg).

Stativet det gäller är Triopo CL-50
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=cl50
 
Behövs inte

Det behövs inte. Själv använder jag alltid min monopod utan huvud, men det är en smaksak och beror på hur man använder den. Det finns adaptergänga att skruva på så att det passar:
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=682070
Den jag har är inte riktigt lika hög och är lite bredare så det blir större yta som ligger mot stativfoten på telet. Leta runt så hittar du säkert fler modeller.
Huvudet i det tidigare inlägget är nog iofs inte helt fel.
 
Det var så simpelt som att bara vända skruven :) Ser nu att det faktiskt står det i texten på CyberPhoto!

Angående Manfrotto 234RC så står det "Max belastning: 2,5 kg". Så kanske tveksamt om den klarar utrustningen. Men verkar fungera bra utan huvud. Får ut och testa!

Tack så mycket för hjälpen!
 
Utan.
Men det beror lite på vilken utrustning du fotar med. har du objektiv med inbyggt stativfäste så behöver du absolut inget huvud.
/N
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.