Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

live view

Produkter
(logga in för att koppla)
Det är mycket användbart i vissa situationer, t ex när du har kameran på ett stativ. Några nackdelar kan jag inte se -- man behöver ju inte använda det bara för att det finns.
 
Vissa modeller av live view tillåter också att man kan zooma in under live view.

Detta kräver dock absolut att du har stativ, vilket gör att du kan sätta igång live view, zooma in 5-10X på en detalj och se till att denna detalj *verkligen* hamnar i fokus. Sedan ta bilden. Väldigt användbart om du har lågt skärpedjup och det är viktigt att rätt bit är i fokus.

Något som kan vara svårt att fokusera rätt på tex är stjärnor/måne, där focus inte bör ligga i max, utan precis innan, då kan live view inzoomat verkligen komma till sin rätt.

Har även sett att vissa modeller med IS i huset tillåter att man förhandsgranskar hur IS påverkar bilden just genom live view. Det kan vara ytterligare en fördel.

Instämmer med att skärmen kan vara lättare att se (även om den inte går att vinkla), vid extrema vinklar såsom golv eller väldigt högt upp. Det är lättare att betrakta skärmen vid en vinkel, än att försöka se genom sökaren. Sökaren måste man titta rakt igenom för att se något.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.