Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Lite info om K20D och K200D

Produkter
(logga in för att koppla)

LuddeA

Ny medlem
(all info är tagen ifrån www.pentax.se)

Två nya systemkameror


Nu kommer uppföljarna till de mycket uppskattade systemkamerorna K10 D (Årets Kamera 2007) och K100 D / Super. PENTAX, som idag är nr 3 på världsmarknaden av systemkameror, lanserar nu K20 D och K200 D.

PENTAX K20 D är en mellanklasskamera för de riktiga fotoentusiasterna. Den nya bildsensorn och de många avancerade egenskaperna gör det enkelt att styra kameran precis som fotografen vill ha det. En helt ny typ av CMOS-sensor utvecklades specifikt för denna kamera, och den ger en imponerande upplösning på 14,6 MP. Perfekta bildresultat uppnås bl a tack vare den nya dynamiska omfångsjusteringen. Bilder tagna i RAW-format kan bearbetas direkt i kameran.


Förutom den oumbärliga Pentaprisma-sökaren finns nu även möjlighet till Live view på den 2,7” stora skärmen. En unik nyhet är också kamerans möjlighet att lokalisera var eventuellt damm sitter på sensorn.


Kameran är extra tätad mot vatten och damm. Skakreduceringsfunktionen sitter i kamerahuset så att man kan använda vilken PENTAX-optik som helst.


Den nya K20 D kommer finnas för leverans under mars månad. Ca-priset med DA18-55 II blir 12.995:-.


PENTAX K200 D är en kamera i den s k populärklassen som kombinerar utmärkta bildkvaliteter med enkel hantering. Passar både nybörjaren som den mer avancerade fotografen som vill ha en lätthanterad kamera.


Kameran är försedd med en sensor på 10,2 MP. Skakreduceringsfunktionen sitter i huset så att vilken PENTAX-optik som helst kan användas. Kameran är extra tätad mot damm- och vatten. Den nya förbättrade dammborttagningsfunktionen gör det svårt för damm att fastan på sensorn. Om det ändå gör det kan skakfunktionen användas och om detta ändå inte räcker ger kameran besked var exakt på sensorn dammet sitter, för att lättare kunna ta bort det.

Skärmen är större än tidigare modeller (2,7”).


Ett bra exempel på kamerans användarvänlighet, är det unika Automatiska Motivprogrammet där kameran automatiskt hittar rätt motivprogram (t ex porträtt, landskap eller närbild). K20 D sätter inte bara tid och bländare utan justerar även vitbalansen, kontrasten, skärpan och färgmättnaden automatiskt så att fotografen kan koncentrera sig fullt ut på bildkompositionen.


K200 D kommer finnas för leverans i mars. Ca-priset med DA18-55 blir 7.995:-.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.