Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Långzoom - välja?

Produkter
(logga in för att koppla)

Laesk

Aktiv medlem
Hej

Nu är jag så trött på att bära runt på min klumpiga Canonutrustning, så jag tänkte köpa mig en långzoom. Kompromiss som inte är bäst på nått? :) Ne men vi har skaffat barn + ett till påväg, så vill ha nått litet smidigt som lätt hänger me ut på utflykter/semestrar osv. Bilderna kommer användas till fotoalbum, 10x15cm, å ev. nån lite större som tavla. (Filma gör jag nästan aldrig)

De jag spanat in är:

Canon SX50
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=pssx50

Panasonic Lumix DMC-FZ1000
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=FZ1000

Olympus Stylus 1
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=stylus1

Leica V-Lux 4
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=vlux4


Visst en lite mindre kompaktkamera skulle säkert funka också, men gillar de stora omfånget man får i långzoomarna.

(Lumix GX1 - Micro 4/3 -utrustning har jag testat på innan, men ogillar byta objektiv hit å dit på semestrar. Så: Långzooms tips tack :)
 
Bildkvalitetsmässigt lär det vara walkover. Panasonicen har klart större sensor och ett i sammanhanget någorlunda ljusstarkt objektiv. Fast det kostar förstås en del i vikt och storlek. Om du inte behöver mer än motsvarande 200 mm så finns Sonys RX10 också. Den har lika stor sensor som Panasonicen, men ett objektiv som är f/2,8 rakt igenom.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.