Advertisement
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

IR-film. Framkallning och kornighet

Produkter
(logga in för att koppla)

xxx

Guest
Hejsan!

I mitt album "Korn" har jag några bilder där jag experimenterat med IR-filmen Kodak High Speed Infrared, överexponering och kraftig agitering. Resultatet kan t.ex. ses på följande adress: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm?ID=12341

Som framgår av bilden (och även min bild "En kornig men infraröd bro: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm?ID=6043&pf=3026) blir bilderna extremt grovkorniga - vilket jag personligen gillar. Filmen är framkallad i D76. Jag har även testat att framkalla några korrekt exponerade IR-bilder i D76 och då fått lite mindre men ändå stora korn (vilket beror på filmen antar jag).

Är det någon som har testat att framkalla Kodak HIE i någon annan framkallningsvätska än D76? Hur blev resultatet? Går det att få Kodak HIE "finkornig"? Finns det några andra filmframkallare som man kan använda om man vill få grovkorniga bilder?

Hälsningar
Fredrik
 
Inga svar...?

Är det inte någon som framkallad IR-filmen Kodak HIE i någon annan framkallningsvätska?
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.