Annons

Hur mycket datorkraft?

Produkter
(logga in för att koppla)

Vattendroppe

Aktiv medlem
Tja, allmän fråga helt enkelt. Hur mycket datorkraft upplever just DU att det behövs för att en Laptop ska vara tillräckligt snabb för att redigera bilder på ett behagligt sätt?

Tänker främst på processorhastighet och minneskapacitet. Men även eventuellt hårddiskstorlek som rekommenderas för att kunna spara kopior färdiga och halvfärdiga kopior kors och tvärs och liknande.
 
Snabb hårddisk och rätt mängd ram minne brukar leverera som man vill ha det. Core 2 Duo som processor fungerar fint.
 
Se som sagt till att köpa en med 1024 Mb RAM. Minne är rätt billigt idag så du kan nog få en 1024 Mb till för en femhundring eller så om du skulle känna för det. En bra skärm (upplösning, betraktningvinkel, ytbehandling,...). Snabb hårddisk snarare än en stor. Jobba med bilderna på daton men lagra dem på en extern HDD eller flashminne. Sedan skulle inte jag köpa en laptop med Vista på då operativsystemet tar mycket av kapaciteten som man bättre kan använda till e x PS, men det är jag det...

(Har själv en Asus laptop (Intel T5600, 2 Gb RAM, Radeon X1600, 15" skärm med 1680x1050 upplösning) som funkar finfint till alla sorters grafiska (2D) applikationer. Har 2 st Corsair Flash Voyager 16Gb (flash-minnen) för lagring i "fält". Små och byggda som stridsvagnar, tål hur mycket stryk som helst.)
 
En sak att tänka på är ju att man ska ha ett "riktigt" grafikkort i laptopen, inget som ligger och suger på ramminnet som många laptops har.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.