Annons

Hur har hon gjort?

Produkter
(logga in för att koppla)

Björneee

Avslutat medlemskap
Hej!

Jag är jätte nyfiken hur nina holma har gjort i photoshop med en plåtning hon hade för ett tag sen. Har själv försökt efterlikna men det blir inte riktigt likadant..
Har någon här en idé om hur hon kan ha gjort för att få den effekten på bilderna?

Här är bilden:

http://1.bp.blogspot.com/_5XfPCMVXXBs/SilE_nBXV7I/AAAAAAAAAZ8/pEwLA0-QnDQ/s1600-h/sid2-3.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_5XfPCMVXXBs/SilJZkrc33I/AAAAAAAAAaM/nQz_BZ0Ameo/s1600-h/sid4.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_5XfPCMVXXBs/SilE_cUtCtI/AAAAAAAAAZs/3DboenrwS4g/s1600-h/sid5-6.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_5XfPCMVXXBs/SilE_6-qZjI/AAAAAAAAAaE/tAF3n9emryE/s1600-h/sid1.jpg

Det är säkert nått jätte enkelt och simpelt som jag inte ser direkt. Alla svar uppskattas!
 
Det finns många sätt....

Dodge&Burn, i stora mängder - svårt att "dosera" kanske när det är så här mycket.
Ett lager med hög kontrast i botten, ett lager med högre svartpunkt ovanpå som man sedan "målar" på genom en mask på är antagligen vad jag hade gjort. Eventuellt har fler lager använts.

[edit] stavfel [end edit]
 
Senast ändrad:
Jag hade nog kombinerat Joakims metod med ett utsnitt ur effekten av filtret "render clouds" som lagermask.
 
Jag gissar att du tagit dessa bilder från hennes blogg. Har du frågat henne??? För det måste ju nästan vara det lättaste, eller hur?
Om hon å andra sidan inte vill svara, har du då frågat om du kan få låna hennes bilder för att fråga någon annan??

Det är väldigt fina bilder och det är nog ganska enkelt men som sagt fråga henne först.
 
Anneli, bilderna är inte "tagna" från bloggen, de är länkade direkt.

Håller dock med att det bästa ju måste vara att fråga fotografen direkt :) Vissa berättar gärna hur de har gått till väga.
 
Jag ser att de är länkade från en blogg men jag gissar att de är tagna från HENNES blogg...alltså tagna! :O) Men som sagt, enbart en gissning!
 
Det jag har användt mig av är jue bara länkar till hennes blogg, har inte på något sett snott bilderna eller gjort något olagligt. Bara pekat på vart hon själv har lagt upp dom.

Tack för alla snabba svar jag har fått också! Ska själv ta och prova med de metoder ni berättat om, sen blir det kanske också att jag frågar henne om jag får chansen!
 
Djuplänkar som dessa klassas som ny publicering enligt Sveriges Fotografers Förbund, du kan få deras jurister på dig. Länkarna går till blogspots bildserver, så det går inte att härleda från adressen ens vems bilderna är och var de publiceras. Så lägg iallafall ut en länk till fotografens blogg här, nu är de ju helt tagna ur sitt sammanhang.
 
Länkarna är till bilderna på hennes blogg. På http://ninaholma.blogspot.com/ finns de och som det är ”default” på blogspot.com är bilderna länkade till att se bara bilden. Uppenbarligen är avsikten att man skall kunna se bilden direkt i webbläsaren då kan man knappast tala om att djuplänka.
 
Djuplänkar som dessa klassas som ny publicering enligt Sveriges Fotografers Förbund, du kan få deras jurister på dig. Länkarna går till blogspots bildserver, så det går inte att härleda från adressen ens vems bilderna är och var de publiceras. Så lägg iallafall ut en länk till fotografens blogg här, nu är de ju helt tagna ur sitt sammanhang.

Skicka juristerna på google också då. Det är nog världens största samling djuplänkande, det. Ärligt talat...det är en sak att försvara upphovsrätten där det är skäligt, men när folk länkar bilder i trådar som denna är det bara patetiskt att ens nämna det.
 
Hon länkar ju själv till dessa bilder på samma sätt som det gjorts här. Om inte blogginnehavaren velat att bilderna skulle visas på detta sätt borde hon inte själv ha länkat till dem.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.