Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hjälp tips blixtar studio utrustning etc

Produkter
(logga in för att koppla)

flashtester

Medlem
Hejsan

Har kollat runt på mindre studioutrustning och är helt grön på detta området, men det vore roligt att komma igång lite. Min budget ligger på runt 3500kr

Det som jag har som kriterier (kanske är helt fel) är att dels ha en softbox (minst 50*70), samt ett paraply, stativ till dessa, sync etc. Laddtider har jag fått höra ska ligga på så lågt som möjligt, GN alt LED-tal ska vara så högt som möjligt och blixten styrka ska vara så många Ws som möjligt. Så långt är jag helt med på noterna.

Kollat runt lite, MediaMarkt har något paket, http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?itemID=5796979 som ligger på runt 3300kr. Fördelen är ju att det ligger nära och så. MEN så har jag kollat runt på Ebay och har hittat många andra "paket" och nu undrar jag, är de verkligen SÅ MYCKET sämre de på Ebay, som exempel.

Givetvis så är ju syftet användningsområdena kanske A och O , och jag vet inte riktigt, men tanken är att jag ska ha de inomhus, men även möjlighet kunna använda softbox som snygg upplättning och så.


Här är ett annat också, http://www.photax.se/std/visico/VE/visico_VE.htm

Men som detta kit, Ebay

http://cgi.ebay.com/3-FLASH-STROBE-...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item33575b5ddf

Innehåller ofantligt mycket, går att "köpa nu" inkl frakt för runt 3300kr (INGA moralinlägg nu om moms och skatt och till etc tack) Detta kit från Ebay har skyhöga GN (som man kanske kan mäta på olika sätt??), det är TRE blixtar, varav en är på 110Ws och två på 150Ws och en hel drös med tillbehör. Så frågan till er är nu, är de verkligen så mycket sämre eller??

Alt detta:

http://cgi.ebay.com/540W-Studio-Str...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4a9c36fb28

Jag tänker som så lite att OM man köper det billigaste från Ebay, så får man ju ändå massa saker med, stativ, trådlösa syncare, bakgrunder, filter, paraply, softboxar etc etc, så även OM man skulle känna att nej de blixtarna är nog inte så bra eller man växer ur de liksom, så har man ändå fått så mycket annat för pengarna som ändå är värdefullt, eller??

ELLER är dessa som jag länkat till på Ebay SÅ MYCKET SÄMRE så det inte är snack om saken vad man ska välja? Någon här som testat de??

Jag är väldigt intresserad av att få höra era råd och tips om detta.


Tack på förhand
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.