Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

HDR med Photomatix. Plugin eller prog?

Produkter
(logga in för att koppla)

Lönnis

Avslutat medlemskap
Hej, har kollat runt lite och funderar på att skaffa Photomatix, men jag undrar vad som skiljer mellan programmet och plug-in versionen för photoshop.

Funktioner, användarvänlighet etc etc.
 
Jag tror inte du t.ex. kan köra batchjobb o.likn med pluginen vilket är bra ifall du tagit många HDR och vill låta progget jobba lite medan man själv går och kokar kaffe. När du kommer tillbaka har Photomatix då gjort HDR:er på dagens skörd och man kan i lugn o ro titta igenom resultaten. Det finns någon storleksbegränsning uppåt också för pluginen som inte gäller applikationen.
 
Går ju iofs att göra allt utan plugins i photoshop om man vill det. Fast det är iofs att rekommendera att konvertera era raw-bilder till 16-bit tiffar först för att få ut lite mer range.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.