Annons

Har vi några dykande fotografer här som är bra på Nikon??

Produkter
(logga in för att koppla)

hellboy

Aktiv medlem
Jag har beställt en Nikon D200 men har lite svårt att bestämma mig vad det gäller gluggar m.m. så jag har några frågor som jag hoppas få lite tips ang. Jag har hittils mest dykt med en MotorMarine II DX med dubbla blixtarmar så digitalt under vattnet är helt klart lite nytt för mig.

1. Glugg. Jag letar efter en bra allround-glugg och har kollat Sigma 10-20. Är det någon som testat den? Verkar som att den allmänna uppfattningen är att den kan variera rejält från exemplar till exemplar i kvalitet men får man ett bra ex är den strålande. 10 - 20 blir ju 15 - 30 mm på en D200 (x 1.5) och det kan ju vara lite vettigt för mycket förutom macro då kanske men den har en hyfsad närgräns (24 cm) så det är väl inte helt hopplöst. Har någon nått annat förslag? I dom bästa av världar vill man ju ha en glugg som fixar allt men det är ju lite svårt.

2. UV-hus. Subal, Sealux, Sea&Sea, Seacam och Ikelite gör/kommer att göra hus till kameran och jag har lutat mest åt Sea&Sea framförallt och Subal i andra hand hittils. Någon som har några tips och råd vad det gäller UV-hus, blixtar, doom portar e.t.c?

Ni får gärna skriva lite andra tips och råd i största allmänhet också men jag har plåtat under vatten i över 10 år och på land i 30 så lite koll har jag. Men, som sagt, jag är lite ny på uv-fotografering med digital SLR. Finns det någon butik i Stockholmstraketen som är lite specialiserad på uv-foto?? Vore bra att veta. Dom flesta fotobutiker har ingen vidare koll på uv-foto och dykbutikerna har inte världens bästa koll på fotografering men är kunniga på dykbiten så...... Tack och bock.

MVH//Jan Hellman
 
Ytterligare en fråga ang. uv-fotografering.

På många, om inte alla, digitala kompaktkameror finsn det ju någon form av "macro mode". Är det någon som vet dur dom löst det rent tekniskt? Är det en liten lins som skjuts för inne i kameran eller? Mig veterligen finns inte detta på någon digital systemkamera/glugg över huvudet taget. Har jag fel eller....?? Vore onekligen bra.

//Jan
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.