Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Har ni testat Sigmas egna kameror?

Produkter
(logga in för att koppla)

at1981

Aktiv medlem
Hejsan!


Har ni testat Sigmas egna kameror, tänker på två kompaktkameror och en systemkamera?

Den gemensamma nämnaren de har med varandra, är att maxupplösningen är 46 mpxl och det inte till allt för hutlöst höga priser.

Länkar:
Kompakt, dp1: http://www.sigmaphoto.com/shop/dp1-merrill-compact-digital-camera
Kompalt, dp2: http://www.sigmaphoto.com/shop/dp2-merrill-compact-digital-camera
System, sd1: http://www.sigmaphoto.com/shop/sd1-merrill-digital-slr-camera


---
Via svenska fotoaffärer har jag inte sett att dessa marknadsförs, men det kan jag ju också ha missat. Sigmas objektiv som säljs 'r ju ofta till andra kamerafabrikat och inte till Sigms egna kameror vad jag själv hittat hos svenska större fotohandlare på nätet.


MVH Alexander T !!
 
Dom nya Merrill kamerorna har väl inte börjat levereras ännu? Men tidigare Dp2 och Dp1 såldes hos blandannat ScandinavianPhoto. Den finns listad där, men inget pris ännu.

Sedan så har ju folk lite blandade åsikter om Sigmas sensorer. Det är ju inga 46 miljoner pixlar man får i slutresultat, snarare 15,6.

Jag ägde tidigare versionen av Dp2 men kom aldrig riktigt överens med den. Att man var tvungen att använda Sigmas egna RAW-Program hjälpte så klart inte. Men det finns ju dom som älskar Sigmas kameror. Kolla här t.ex: http://www.rytterfalk.com
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.