Annons

Hållbarhet blurb-tryck?

Produkter
(logga in för att koppla)

Emaks

Aktiv medlem
Vi är säkert många som gjort eller planerar fotoböcker på blurb. För min egen del undrar jag över tryckets kvalitét i förhållande till vanliga böcker som görs med traditionell offset (även blurb kör offset om man beställer större upplagor). Blurb har ju någon typ av digitaltryck och det man funderar på är om tryckkvalitén är likvärdig med vanliga fotoböckers tryck, vilket bevisligen håller väldigt bra över tid. Är det t.ex någon skillnad på tryckfärg i den typ av tryck blurb använder till sina relativt små upplagor? Det är sånt jag undrar över och som den som pysslar med sånt här kanske kan svara på? Finns säkert någon på fotosidan som arbetar med olika former av tryck (eller har gjort) och som har kunskaper i ämnet.

http://gelatin-silver.blogspot.com
 
Det är okänt vilket lab som får just din bok - men i Europa har jag hittills fått dem från någonstans i Nederländerna nära Eindhoven.

På nätet har jag också läst att de använder "Indigo Presses" för ändamålet och googlar man lite till så hittar man denna rapport.

http://www.wilhelm-research.com/hp/HP-WIR_Indigo_Print_Permanence_April_2012.pdf

Huruvida detta verkligen stämmer låter jag vara osagt, men det ger ändå en indikation på "hur bra" digitala tryckpressar kan vara.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.