Advertisement
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hähnel Giga T Pro II fungerar ej HJÄLP

Produkter
(logga in för att koppla)

MaxHannes

Medlem
Hej!

Köpte för ett tag sedan en Hähnel Giga T Pro II fjärrkontroll. När jag skulle prova den reagerade ingen av mina kameror på den alls (canon eos 7D och 50D). Jag antog att det var något problem med sladdarna eller liknande och skickade tillbaka den och fick en ny men med den nya är det precis samma sak. Är det jag som har missat något jätteväsentligt eller är den trasig? Om problemet bara fanns på en kamera skulle ju felet troligtvis kunna sitta i kameran men när den inte fungerar på någon av dom så känns det konstigt!

Tacksam för svar!
Mvh Max
 
Löste sig problemet? Undrar eftersom jag fich hem min Giga T Pro II till min Nikon D700 precis nu. Får den inte att fungera varken trådlöst eller med sladd. När jag kör trådlöst får sändaren och mottagaren kontakt, kameran fokuserar, men vill sedan inte ta kortet. Är det så illa att dessa fjärrutlösare bara tillverkas på måndagar?
 
Hej, japp det löste sig. haha, svaret är aningen pinsamt. Det visade sig att jag helt enkelt inte hade satt in den ordentligt. Jag tror att jag var för rädd att förstöra den. Nu är den stulen och borta men vad jag kommer ihåg så fungerade det när jag helt enkelt tryckte in den ordentligt. Då sa det klick vilket det inte hade gjort innan. Hoppas du får det att fungera!
 
Kör med denna också och har inga problem. Den reagerar dock lite olika beroende på vilket "mode" den är i så se till att du har rätt inställning på fjärrkontrollen.
 
Hmm, jag har tryckt och tryckt på kontakterna så de borde vara i så långt det går. Anslutningen till fjärrkontrollen har jag vridit på många varv också, men intet. Vart ska det klicka; i polkontakten till kameran? Har provat olika mode också..

Kameran reagerar likadant om jag kör trådlöst eller med kabel, dvs lamporna lyser grönt och kameran ställer in avstånd när utlösarknappen trycks ned till hälften. När jag trycker ned utlösarknappen helt blir det rödlyse och inget annat händer. Det är liksom att Hähnel inte orkar klämma av fotot (funkar inte med spegeln upp heller). Enheterna fungerar alltså på något sätt och det kan inte vara fel på enheten som sitter på kameran. Alltså måste det vara fel slutsignal från fjärrkontrollen eller fel på kabeln. Om det inte är så att om fel "mode" är inställt i någon av menyerna på fjärrkontrollen förstås och att det därmed blir TILT någonstans trots att man kör Single Shot-läge där övriga menyinställningar inte ska ha betydelse.

När jag googlade runt lite verkar det som att många haft samma problem. Jag har därför skrivit direkt till Hähnel också. Får se vad de svarar.
 
Det beror ju på vad du vill göra

Den har ju singel, serie, bulb, intervallomenter mm och jag vill minnas att den stora avtryckar knappen används bara vid singel och serie... annars så programmerar du fjärrkontrollen och använder den lilla knappen med en play och stop markering

och det är elektriska signaler som skall fram... om den fokuserar så behövs det ingen mera kraft för att "orka" trycka av en bild... det jobbet gör ju kameran.
 
Plockade faktiskt fram min kamera och gjorde lite tester.

Singelbild funkar alltid

Seriebildstagning funkar bara på den inställningen

Bulbläget startar fjärrkontrollen tagningen när du trycker på den stora knappen och slutar när du trycker på den igen. Däremellan visar fjärrkontrollen mängden tid som förlupit.

Timerläget ställer du in fördröjningen innan bilden tas, tryck på stora knappen startar timern. Trycker du på stora knappen igen så stoppas timern och ingen bild tas.

kanalväljar läge - påverkar inte avtryckarknappen

därefter kommer en massa inställningslägen för intervallometer och i alla dessa funkar den stora avtryckarknappen för singelbild.

om du dock går in i inställningsläge på någon av menyerna (blinkande text i LCDn) så fokuserar kameran bara men ingen bild tas.

Så funkar min som jag är väldigt nöjd med. Hoppas det löser sig för dig.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.