Annons

Gamla kameror och nya bilder. Ett litet projekt.

Produkter
(logga in för att koppla)

Flash Gordon

Aktiv medlem
För en tid sedan fick jag tillbaka 2 Fuji kameror av dottern som hon nog haft i en låda i över 10 år. Fuji X10 och X20 från respektive 2012 och 2013. Fick visserligen skaffa ny laddare till de 2 batterier hon hade. X10 saknar avtryckare men X20 fungerar felfritt. Det blev ett kärt återseende av X20 och den är ofta den kamera som får följa med på min och hundens långa promenader som han som belgisk vallhund behöver för att må bra både fysiskt och mentalt.
Detta fick mig också att testa de gamla kameror jag forfarande har kvar.
Det som slog mig var hur jag själv har utvecklats med tiden som fotograf. Den andra delen som kanske väger tyngst är hur rawkonverterarna har utvecklats. Något man bara kan dra nytta av om man fotar i raw. En gammal kameras jpg är ju frusen i tiden.
Mitt förslag om det finns intresse är att skriva en blogg om hur man idag upplever en gammal kamera vad gäller handhavande och det bildresultat man får om man använder raw med en modern raw- konverterare som LR. Ni är säkert många som har några gamla trotjänare på hyllan och kanske själva känner för att beskriva en gammal trotjänare i en blogg. Bilderna skall alltså vara nytagna och redigerade med ett modernt raw-program.
Bifogar testbilder från min första mer seriösa digitala kamera. En Olympus Camedia 2500 med 2,5 Mpx. Kostade närmare 20 000 har jag för mig vid tiden runt milleniumskiftet.
Den andra bilden är från Fuji X20 med nu 11 år på nacken. Den perfekta point and shoot kameran men också passar utmärkt för proffsen. Bild 1 är X20 och 2 Camedia 2500
 

Bilagor

  • DSCF1795.jpg
    DSCF1795.jpg
    9.3 MB · Visningar: 7
  • P5200006.jpg
    P5200006.jpg
    2.5 MB · Visningar: 7
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.