Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Fotobutikernas bildförbättring

Produkter
(logga in för att koppla)
Är i skrivande stund precis hemkommen från den ypperliga Fotohörnan i Sandviken. Mycket bra och trevlig personal där. Pratade en hel del med föreståndaren och kom in på själva framkallningsprocessen. Han berättade hur den gick till och att - eftersom de scannade in negativen till datorn (nyhet för en amatör som mej) - så kunde de behandla bilderna innan de framkallades (eller de skrevs eg. ut i en slags framkallningsliknande process).

När jag väl kommit hem dök naturligtvis en fråga upp i huvudet, men det är kanske bättre att ta upp den här ändå (de finns ju inget vinstintresse hos FS medlemmar).

Nämligen, säg att jag lämnar in bilderna för framkalllning och vill ha dem på CDskiva samtidigt. Är det värt, att för bilderna på skivans skull, lägga till en tjuga så att de, som han påstod att de kunde, förbättrar färger, skärpa och kontraster.

/Undrande

Jonas
 
Det beror på i vilket format du får dem på CDn. Om dina bilder kommer som jpegar så är det i princip bättre att ändra i dem innan komprimeringen. Är det tiffar (eg format utan komprimering eller med förlustfri komprimering) så spelar det ingen roll. Naturligtvis beror detta av hur stora de är när du tittar på dem etc.

/ep
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.