Johan-A
Aktiv medlem
Hej
Ska fota maträtter ikväll och har surfat igenom fotosidan efter tips och råd, efter att ha läst 2 mycket bra trådar om detta
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=47162&highlight=matfoto
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=4302&highlight=matfoto
inser jag att jag egentligen hade behövt en studio. Något jag inte har. Dessutom har vi inte så mycket plats i restaurangen att vi kan montera upp några stora grejor.
Utrustning att tillgå:
300D
50mm F1,8
24-105mm F4 IS
1st 420ex blixt
Plastbouncer till ovanstående
Vit kartong till bakgrund?
Befintlig belysning plus eventuellt ett par lampor alá skrivbordsspotlights
Min simpla tanke vore helt enkelt att placera rätten på ett bord med en pappskiva under uppböjd mot väggen (för att slippa hörnet).
Fota med 50mm med relativt kort skärpedjup (för att inte avsaknaden av studioljus skall märkas på tok för mycket) inte rakt uppifrån utan lite snett.
Ljussättningen är svårast i detta läge tycker jag, kan jag fläska på med allt ljus jag har och blanda ett par skrivbordslampor med blixten?
Jag har möjlighet att studsa blixten i ett ljust tak, med eller utan bouncer, kan det vara bra?
Har läst att varm mat ser fräschast ut även på bild, ser man någon skillnad?
Har även hört att man kan spraya matolja eller liknande för att få en saftig look, finns det bättre saker att spraya?
Jag inser att det bästa vore en studio, tanken är dock att ta fram ett portabelt sätt att fota mat (på olika restauranger) då proceduren kommer att behöva upprepas.
// Johan
Ska fota maträtter ikväll och har surfat igenom fotosidan efter tips och råd, efter att ha läst 2 mycket bra trådar om detta
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=47162&highlight=matfoto
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=4302&highlight=matfoto
inser jag att jag egentligen hade behövt en studio. Något jag inte har. Dessutom har vi inte så mycket plats i restaurangen att vi kan montera upp några stora grejor.
Utrustning att tillgå:
300D
50mm F1,8
24-105mm F4 IS
1st 420ex blixt
Plastbouncer till ovanstående
Vit kartong till bakgrund?
Befintlig belysning plus eventuellt ett par lampor alá skrivbordsspotlights
Min simpla tanke vore helt enkelt att placera rätten på ett bord med en pappskiva under uppböjd mot väggen (för att slippa hörnet).
Fota med 50mm med relativt kort skärpedjup (för att inte avsaknaden av studioljus skall märkas på tok för mycket) inte rakt uppifrån utan lite snett.
Ljussättningen är svårast i detta läge tycker jag, kan jag fläska på med allt ljus jag har och blanda ett par skrivbordslampor med blixten?
Jag har möjlighet att studsa blixten i ett ljust tak, med eller utan bouncer, kan det vara bra?
Har läst att varm mat ser fräschast ut även på bild, ser man någon skillnad?
Har även hört att man kan spraya matolja eller liknande för att få en saftig look, finns det bättre saker att spraya?
Jag inser att det bästa vore en studio, tanken är dock att ta fram ett portabelt sätt att fota mat (på olika restauranger) då proceduren kommer att behöva upprepas.
// Johan