Annons

Förfrågan om Pixmania/svenska butiker och D70

Produkter
(logga in för att koppla)

Wreckdiver

Aktiv medlem
Då detta är mitt allra första inlägg här på Fotosidan.se så skulle jag uppskatta konstruktiv hjälp och inga "lär dig söka på nätet, noob". Tack på förhand.

Efter att ha sållat igenom förumena här på fotosidan, läst artiklar och liknande från (som det verkar) VÄLDIGT kunnigt folk så har jag nu bestämt mig för en Nikon D70 med 18-70 objektiv.
Har kikat runt lite på nätet och funnit en hel del olika prisbilder "för samma paket":

CYBERPHOTO: 11.450 :-
http://www.cyberphoto.se/index.php?http://www.cyberphoto.se/nikon/digital/d70.php

SCANDINAVIANPHOTO: 11.595 :-
http://www.scandinavianphoto.se/?503132

HEGETHORNS: 11.090 :-
http://www.hegethorns.se/spec.asp?prod=35880&returnPath=par=71

PIXMANIA: 10.369 :-
http://www.pixmania.com/se/se/40214/art/nikon/d70-af-s-dx-18-70-med-lad.html

Min STORA fråga nu är:
Lönar det sig att köpa från Pixmania, eller blir fraktkostnaden så stor så den "äter upp" mellanskillnaden ?

Hos Pixmania så kan man köpa ett paket med väska + 1GB CF-kort och ändå hamna under de svenska priserna !

Någon som har några erfarenheter av de ovan nämna butikerna, samt vad man bör tänka på ?

Fråga nummer 2:
Jag läste någonstans att varken D70 eller 300D kan använda skärmen som sökare, stämmer detta ?
(Jag har i dagsläget en CanonG3:a och jag använder uteslutande skärmen då jag fotograferar mycket macro och katt/hund bilder.)
 
Jag kan nog bara besvara på fråga 2 och det är tyvärr (för dig) nej. Du kan enbart se bilden på displayen när du tar tagit bilden och inte innan.

Däremot ska jag nog försöka omvända dig till att se positivt på det. Om du vill få bättre bilder och speciellt skarpare bilder så spelar det stor roll hur du håller kameran. Genom att hålla med vänster hand under objektivet och höger hand på högra sidan om kameran och samtidigt titta in i sökaren gör att du får en stabilare grund än om du håller kameran med tex två händer i luften som man gör med kompakterna.

/ Marcus
 
Pixmania tar tydligen inte mer i frakt än butiker i Sverige. MEN, frågan är om du klarar dig med en tysk manual. Ska du köpa en Svensk manual till D70 får du nog räkna med en 300:-

Alltså blir prisskillnaden mot Hegethorns då 400:-.. förlåt om jag tycker det är peanuts vi pratar om här.
 
Printa ut ditt inlägg och ta med dig till din lokala fotohandlare som då får chansen att kontra med i många fall lägre pris eller i alla fall samma pris.

"standard-dealen" jag har på Expert är att jag betalar vad det kostar i svensk näthandel + frakt (som jag skulle ha betalat från tex cyberphoto) när jag handlar över disk på Expert.

Då får jag både internetpriserna samt lokal service.
 
Jeppe skrev:
Pixmania tar tydligen inte mer i frakt än butiker i Sverige. MEN, frågan är om du klarar dig med en tysk manual. Ska du köpa en Svensk manual till D70 får du nog räkna med en 300:-

Jag har redan laddat ner den engelska manualen (vill ju ha något att dregla över) så jag klarar mig finfint med den. Tack för tipset dock !

Jeppe skrev:
Alltså blir prisskillnaden mot Hegethorns då 400:-.. förlåt om jag tycker det är peanuts vi pratar om här.

Visst är det "peanuts" i sammanhanget. Det kan ju faktiskt vara värt de extra slantarna att få SVENSK support och liknande, istället för att prata "knagglig skolutrikiska". Om jag nu väljer att köpa från Pixmania så kan jag ju lägga den insparade tusenlappen på ett extra minneskort eller liknande...

Daniel Jönsson (Dajo)skrev:
Printa ut ditt inlägg och ta med dig till din lokala fotohandlare som då får chansen att kontra med i många fall lägre pris eller i alla fall samma pris. "standard-dealen" jag har på Expert är att jag betalar vad det kostar i svensk näthandel + frakt (som jag skulle ha betalat från tex cyberphoto) när jag handlar över disk på Expert.
Då får jag både internetpriserna samt lokal service.

Smart tänkt ! Skall göra just det ! Tack för tipset !

Jag kikade lite närmare på Pixmania-sidan, och såg detta: NIKON D70 + AF-S DX 18-70(med laddare och batteri)

Betyder det att man inte får en "Retail-box" med mjukvara, kablar och liknande med ?
(Kanske dum fråga, men om man inte frågar får man inga svar)
 
Jag har handlat från Pixmania, visserligen en kompaktdigital men ändå. Har inget ont att säga om dem....allt gick som smort och dessutom väldigt snabbt.

//A
 
Kolla språk på manualen....

....när du beställer från Pixmania!

Jag köpte en kompakt där för en tid sedan. Leverans odyl helt OK. Räknade med tysk manual, för det fixar man hjälpligt mha skoltyskan. Dock var manualen på franska och inget annat, varken engelska eller tyska. Nu var kameran inte så krånglig så det löste sig ändå (Canon Digital Ixus II).

mvh / Matti
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.