Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Expedition Marocko Sahara 2015 - ska du med?

Produkter
(logga in för att koppla)

fas

Medlem
Vill du med ut och uppleva den riktiga öknen, campa under stjärnorna och uppleva de mystiska Atlasbergen? Fotograferingsmöjligheter utan ände med exotiska subjekt - landskap, nattfoto, gatufoto, människor - allt på en gång! Följ med oss på ett riktigt äventyr till Marocko i oktober 2015 i våra expeditionsbilar!


Den planerade grundrutten går från den mytomspunna handelsstaden Marrakech i centrala Marocko där vi möts vidare söderut över de höga Atlasbergen. Vi tar oss tid att uppleva bergen med t ex vandring och fotografering och umgänge med lokalbefolkningen Berberna, kanske blir vi till och med inbjuda på klassiskt marockanskt te och en cous-cous. På små pister och vägar i bergen via Ouarzazate och Dadèsdalen tar vi oss till Merzouga som ligger mitt i det stora sanddynshavet Erg Chebbi. Kanske tar vi kameler upp bland dynerna och en soluppgångsvandring upp på toppen. Detta är en av de häftigaste upplevelser man kan göra - ett vidsträckt Sahara nedanför dina fötter medan solen reser sig över horisonten!

Vi planerar att ta större och mindre vägar och rent av helt offroad från Merzouga söderut till nära den Algeriska gränsen där den riktiga Saharaöknen börjar med stora sanddyner.Vi letar efter de bästa lederna västerut – vi kommer till och med att åka en del av Paris-Dakar-rutten! Garanterat kommer vi att få stjärnklara nätter, enormt fina ökenvyer och vildcamping med lägereld och grillning. Vidare på ökenvägar via små ökenbyar när vi fortsätter upp till Anti-Atlasbergen där vi försöker att ta oss över Atlasbergens högsta pass upp till Tafraoute. Varifrån vi sedan tar oss norrut via Marrakech och fortsätter sedan över Medelhavet till Spanien. Under expeditionen kommer du garanterat att få uppleva Sahara och Atlasbergen på riktigt nära håll!

Vi har gjort expeditioner till Marocko 2009, 2011 och 2014 och det blev varje gång exceptionella expeditioner med många fantastiska minnen och häftiga upplevelser. Den här gången åker vi helt andra vägar än tidigare, så det blir ett helt unikt äventyr!

Många har kanske varit i Marocko på charter och blivit runtskuffade i någon buss – det här är väldigt annorlunda – vi är helt fria och vi undviker alla turistfällor och åker istället till platser dit charterturisten inte kommer. Vi är ute efter äventyret och upplevelsen, stjärnklara nätter i öknen och de lokala restaurangerna – det äkta helt enkelt. Det blir självklart lite sightseeing längs med vägen, men vi är helt fria att åka dit vi vill och stanna när vi vill. En sak är säker – det kommer att bli ett oförglömligt äventyr utöver det vanliga!

Ett litet urval av bilder från expeditionen till Marocko 2014 finns på
http://www.fredrikarnell.com/marocko2014

En reseberättelse om expeditionen till Tunisien 2013 finns på
http://www.fredrikarnell.com/expedi...?42-Expedition-Tunisien-2013-Reseber%E4ttelse


Det praktiska

Vi arrangerar detta privat och åker som ett gäng vänner. Vi håller i expeditionsledningen och det administrativa, resten gör vi som ett expeditionsteam där alla är aktiva medlemmar - alla bidrar till körning, matlagning, handling, diskning, etc.

Expeditionen börjar i Marrakech, Marocko och slutar i Gibraltar (vilket betyder att det inte blir en enda transportsträcka, bara äventyr!).

Kostnaden för expeditionen är 11 900 kr per person och detta täcker: bilarna runt Marocko, bränsle, bilförsäkringar, ev. reparationer, tullkostnader, väg- och tunnelavgifter, sovplats i taktält eller bil. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg till Marrakesh/från Gibraltar, ev. campingplatser och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Generellt brukar det bli mycket lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige.

Bilarna som vi kommer att åka i är av modellerna Toyota Land Cruiser HZJ75 och Land Rover Defender 110, 300 Tdi. Alla bilar är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt utrustade för expeditionsresor, vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr.

Vi åker i oktober som är en bra tid att vara i Marocko då temperaturerna är behagligt varma utan att vara för hett. Tiden borta blir ca två veckor. Exakta spikade datum bestämmer vi lite närmare, men preliminärt gäller 18:e oktober till 1:a november 2015.


Kombination med andra expeditioner

Denna expedition är som gjord för att kombinera med Expedition Sverige till Afrika 2015 som gör ett äventyr av att ta sig till Afrika istället för att flyga! Det blir en kombinerad expedition på drygt fyra veckor som tar dig från Sverige till Afrika med Sahara och Atlasbergen och avslut i Spanien i en oförglömlig upplevelse! I kombination med denna expedition kostar Expedition Sverige till Afrika 2015 endast 3900 kr per person. Med tanke på att du också sparar in en av flygsträckorna finansierar detta en del av kostnaden.


Mer information och bakgrund finns på http://www.fredrikarnell.com/expeditionsforum.

Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något – tveka inte att kontakta oss på [email protected] eller fråga direkt här.

Intresseanmälan skickas till [email protected]. Först till kvarn gäller. Tidigare expeditioner har snabbt blivit fullbokade så vänta inte för länge.


Hälsningar,

Fredrik och Matilda
 
Hej!

På begäran har vi modifierat tiden vi åker: Vi åker nu i 10 dagar och det kostar då endast 9900 kr per person. Preliminära datumen är 18:e till 27:e oktober.
 
Bra val! Grattis till det upplägget!

Marocko är ett av världens mest fotovänliga länder med en makalös natur. Jag åkte från Marakech över Atlasbergen till Ouarzazate och tillbaka för några år sedan på våren. Perfekt temperatur annars kan det bli bra varmt. Hösten blir nog bra också. En sådan tripp är en dock en riktigt full dag och vägarna tröttar där uppe i bergen. Så det går att göra detta utan att dra igång en hel expedition också om man inte har riktigt lika mycket tid och ändå hinna med många fina upplevelser och få mängder av fina bilder.

För de som inte hakar på er expedition så går det ju bra att hyra en jeep med chaufför själv också till överkomligt pris. Då gör man också som man själv vill men det här erbjudandet ser ju riktigt kul ut! Lycka till!

Missa inte världsarvet Ait Ben Haddou på vägen:
(men det har ni väl redan koll på :)

http://whc.unesco.org/en/list/444

http://www.tripadvisor.se/Attractio...u-Ait_Ben_Haddou_Souss_Massa_Draa_Region.html



Storkarna kan man inte missa för de var överallt och häckade uppe på tornen i Ait Ben Haddou också.
 
Tack för din kommentar Sten-Åke!

Det är sannerligen ett riktigt bra fotoland!
 
Har en kompis som åker med på din resa till Ryssland bland annat nu på tisdag. Det ska bli kul att höra om resan sen. :)

Såg att du även hade planerade resor nästa år som jag blev lite sugen på.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.