Annons

EF 70-300/4,0-5,6 IS USM vs EF 70-200/4,0 L USM

Produkter
(logga in för att koppla)

Jan Arenö

Ny medlem
Sitter i läget att jag skulle behöva ett telezoom objektiv. Är hyffsad nybörjare men tycker att det kan vara värt att lägga en peng extra på att få ett objektiv som man kan växa i. Båda dessa anser jag fyller det behovet.

Jag har försökt att jämföra dessa och det är lite olika fördelar med respektive. Som jag förstår så fungerar IS på det billigare (5400:) riktigt bra och jag är lite darrig på handen så detta passar ju mig utmärkt. Vidare så går det även upp till 300, även fast jag har läst att många tycker att bilderna inte blir exakt lika bra på fullt inzoom.

L-objektivet är ju ett billigt L (6600:), men ger bilder som man har svårt att lyckas med med ett objektiv i billigare prisklass. Det har lite bättre närgräns, snabbare fokus och är i allmänhet bättre.

Frågan är nu. Är det värt att lägga till extrapengar på att köpa L-objektivet? Eller skall jag kanske till och med gå ned i pris ytterligare och köra ett mer "skräpingt" objektiv. Vad jag har förstått så är det lite trist med att dessa ställer om sig om man fotar nedåt och inte levererar vad man vill ha.

Jag kommer aldrig att fota supermycket och endast ha detta som en extrahobby. Dock så blir det alltid roligare med bra utrustning.


Vad tycker ni? För och nackdelar? Har jag missat några andra objektiv som man bör ta med i utbudet?

Jag har en Canon 350D med standard objektivet idag.



Länkar:
L-objektivet: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=31834
IS-objektivet: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=62203
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.