Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Diffuser till den inbyggda blixten

Produkter
(logga in för att koppla)

Joshen

Medlem
Hej på er.

Jag är intresserad av vad ni anser om diffuser för den inbyggda blixten.

Jag fattar att det inte är någon toppide för "bättre" bilder. Jag är mera ute efter en mindre och mer diskret lösning för sociala och familjära sammanhang.

Det funkar oftast ganka bra att helt skippa blixten, men det finns en gräns när det blir för mörkt och slutartiderna lite för långa.

Jag har tex kollat på två alternativ hos Scandinavian Photo:

Lumiquest Blixtbouncer Soft Screen
http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=4289329
Omni-Bounce Blixtbouncer
http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=7207818

Har ni några åsikter om dessa eller liknande produkter?
Kanske någon produkt ni kan rekomendera?

/Joshen
 
Verkan av sådana är väldigt omdebatterat.

Jag tycker att du experimenterar själv. Sätt kameran på stativ, rigga ett motiv och ta en massa bilder med olika egenhändigt tillverkade diffusorer framför blixten: bakplåtspapper, vanligt A4, vit plastbunke, etc. Om du tycker att det blir bättre: köp. Eller tillverka själv!

Per.

PS. Jag ser nu av din profil att du använder småbild. Då är det inte lika självklart att experimentera, men det går ju. Det kostar litet mer och tar längre tid. Ursäkta, jag borde läst först. DS
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.