Annons

Den optimala musen - för PS då :-)

Produkter
(logga in för att koppla)

Ziden

Aktiv medlem
Har idag MS Wireless multimedia keyboard. Fungerar bra, MEN musen är lite trött och för att spara batteri så verkar det som om den somnar när man inte musat på en stund och detta är ju lite störande när man sitter o redigerar i PS.

Så nu har jag bestämt mig för att införskaffa ny mus(och kanske tangentbord också). Någon som har någon bra mus att rekommendera? Är lite inne på Logitechs "laser" serie som skall ha 2000dpi i "avkänningsyta". Men Logitecharna brukar vara lite för stora för mina händer. De krav jag har är:

0. Måste vara optisk/laser

1. Tilt/scroll wheel, så man kan åka runt i en bild utan att släppa musen

2. Bra "upplösning" på musen så att den inte hackar

3. Lagom tung, så man inte få musarm(får inte väga för mycket mao)

4. Gärna trådlös, men inget krav

Dessa har jag kollat på:

http://www.mycom.se/produkt/logitech_mx518_optical_mouse_usb_ps2_41893.html

http://www.mycom.se/produkt/logitech_g7_cordless_laser_mouse_usb_43020.html

http://www.mycom.se/produkt/logitech_mx1000_cordless_laser_mouse_38143.html


http://www.mycom.se/produkt/logitech_mediaplay_cordless_mouse_blue_39647.html

Tacksam för råd o synpunkter!

Mvh Lazze
 
Jag skulle aldrig välja en trådlös mus till min dator. De beter sig lite skummt då och då och kräver batteribyte då och då (eller kontinuerlig uppladdning).

Själv använder jag ditt första alternativ.
http://www.mycom.se/produkt/logitech_mx518_optical_mouse_usb_ps2_41893.html

Den bästa mus jag någonsin använt. En bra funktion är att man kan byta frekvens direkt med musen för att få bättre precission (stavas det så?).

Till den använder jag en
http://www.webhallen.com/prod.php?id=28861

med surfpads. Bättre glid på musen har jag aldrig haft. Vänner som testar min mus (och musmatta) undrar vad jag har gjort. De börjar lyfta på musen, rynka pannan och undersöka varför den glider som den gör.

Jag spelar mycket och har därför dessa något höga kraven men jag använder det även till CS2.

MX518 är lite mindre än MX510 tycker jag det känns som. Den är i alla fall skönare att hålla i.

lycka till 8)
 
Smaken är som baken... själv fastnade jag för en Microsoft Intellimouse 3.0 och den har funkat klanderfritt i flera år nu.

Sedan kör jag med en jättestor musmatta från Q-Pad modell XXXL (40,5x28,5cm) och Hyperglide glidmojänger att klistra på under musen.

Denna kombination ger ett svårslaget glid och precision. Jämför jag med min MX510 som jag har som reserv i byrålådan så är det en jäkla skillnad! Musen med "glides" liksom svävar fram. Köp! :)

Köpte mina grejor här:
http://www.maxfps.se/default.asp
 
Personligen har jag övergivit möss helt och hållet. Jag har två datorer, och till båda har jag skaffat en styrkula, i båda fallen från Logitech. Att det blev just Logitech i båda fallen beror på att det var det fabrikat som fanns tillgängligt där jag bodde då.

Den första jag köpte är enkel: styrkulan och två knappar. Den andra är lite mer avancerad: styrkulan, scrollhjul och sju knappar och dessutom en form som gör att högerhanden ligger mycket bekvämt på den, med alla reglage/knappar inom räckhåll för fingrarna.

Den stora fördelen som jag ser med styrkula istället för mus är att jag håller armen/handen still, och bara använder fingrarna för att styra muspekaren. Om detta fungerar bra till precisionskrävande saker som PS vet jag inte, då jag itne redigerar särskilt mycket bilder i datorn.
 
Som gammal Counterstrike spelare kan jag rekomendera min uppsätnning: Razor Boomslang (Mus), väldigt skön och mycket hög precision + Func surface matta med sprayad med silikonspray, + mouseskatez till musen, en liten knuff och musen glider som en isprinsessa över mattan :)
 
oj så många synpunkter på en gång, härligt!

Wacom bräda skulle vara flott, men ligger utanför budget. Trackball har jag aldrig kunnat lära mig att använda (har haft 2st).

Får helt enkelt gå o pro-klämma MX-serien en gång till...o köpa mig en schysst musmatta - nu har jag en 15kr's från Biltema!

Mvh Lazze

Edit: Är oxo CS-spelare(Counter Strike 2) - så det är ett plus om det funkar bra där oxo.
 
ojoj så svårt det här är... nu har ju börjat fundera på en Wacom Graphire A5 eller en Intuos A6... fast jag känner att det mentalt känns konstigt att inte ha en relativ cursor utan en absolut. Har musat sen 1985(Amiga) - så musen känns ju ganska bekväm. Undrar om någon har en Wacom bräda uppe för test? (I Stockholm). Skall suga på beslutet under natten!

// Lazze
 
zlice skrev:
Det går även att hålla in ctrl och scrolla på hjulet för att scrolla i sidled.

;)DET visste jag inte;)!

Ja,ja då handlar det om vanesak, som vanligt. Det som stör med att hålla in ctrl är ju att den ofta används och är upptaget för annat.

Tack för tipset!MVH Niclas,
 
Ziden skrev:
ojoj så svårt det här är... nu har ju börjat fundera på en Wacom Graphire A5 eller en Intuos A6.

Tycker jag du gör rätt i. När man väl vant sig vid att använda ett Wacombord undrar man hur man stod ut med att använda en mus.

Stefan
 
Bidde en Wacom Intuos3 A5 ( Pixmania hade inte A6 ). Skall komma inom 48timmar - får väl se hur det blir med det.

// Lazze
 
Kan hända att du kan få testa en Wacom i datorbutiken Macoteket (mac butik iofs. men ligger både i Stockholm å säljer Wacom brädor).

Håller med alla andra annars angående Wacom, klart värt varje öre å skaffa en sådan, å väljer du en Graphic model så behöver det inte kosta allt förmycket heller.

edit: oj då. läste inte sista inlägget så noga. :) du hade visst redan beställt en.
 
Joakim, tack för infon! Japps har beställt en o sitter nu o "re-freshar" beställningsstatus på Pixmania, vill ju ha den på en gång!

Blir julafton denna vecka, både en bräda och en Colorspyder!

// Lazze
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.