Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Den berättande bilden - en variant på "No Words"

Produkter
(logga in för att koppla)

forstheim

Aktiv medlem
I tråden "Detta natursvärmeri" har det diskuterats om hur man ska göra för att lyfta fram själva bilden och hur den kommunicerar framför tekniknörderi och fotografego ;=)

Som fotograf vill man ofta säga någonting med sina bilder, dvs man vill kommunicera med betraktaren. Detta görs också en hel del, men då oftast via komposition, färg, motiv, teknik etc och sällan genom ett "berättande innehåll".

För att pusha för "den berättande bilden" har jag ett förslag som påminner en del om "No Words". Istället för att trådstartaren skriver ett ord som övriga medlemmar ska skapa bilder kring gör man det omvända.

Trådstartaren laddar helt enkelt upp en av sina bilder tillsammans med ETT ord som han/hon har tänkt att bilden ska förmedla. Därefter fortsätter övriga medlemmar att "fylla i" ord som de tycker att bilden kommunicerar starkast med. Tanken är inte att man ska skriva några utsvävande romaner om bilden, utan endast enstaka ord.

Idén gör det möjligt för samtliga medlemmar att delta direkt till skillnad från "No Words" där det kan vara långt mellan tanke och uppladdning av bild (ibland ska ju först bilden skapas, sedan framkallas och slutligen scannas innan man kan delta).


/JP
 
Kul att åtminstone några av er gillar idén :=).

Snarlik den nuvarande "No Words" förvisso, men fler får som sagt chansen att deltaga + att bilders budskap förhoppningsvis sätts mer i fokus när vi framöver kommenterar kritikbilder.

Har ni några bra förslag på vad detta "forum" i så fall ska kallas?

Inte så fantasifullt kanske, men det enda som jag kommer på nu är "Just Words"..
 
Hej Jonas,
kan vi inte prova med några omgångar själva först, rent praktiskt, och se om det är kul/funkar?

Du först! :)
-Christian
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.