Annons

Dags att köpa kamera

Produkter
(logga in för att koppla)

Steffgun

Ny medlem
Tjo, är helt ny här och frågar säkerligen detta i helt fel area, men ät upp mig om jag gör nåt dumt. Jaja..

Nu är det iallafall dags för mig att köpa en systemkamera. Har tidigare lekt med familjens 2 megapixels kompaktkamera, och blivit intresserad av foto. Därför har jag kollat runt lite på internet och valt ut dessa kameror...

Canon Eos 300D
http://se.pricerunner.com/photography/digital-cameras/168827/details

vs.

Nikon D50
http://se.pricerunner.com/photography/digital-cameras/353273/details

vs.


Olympus E-300
http://se.pricerunner.com/photography/digital-cameras/277188/details

vs.

Pentax *istDS
http://se.pricerunner.com/photography/digital-cameras/231654/details


Jag har valt ut dessa kamerorer då dem verkar relativt bra, samtidigt som det är någorlunda lågt pris. En 16-årings plånbok utan föräldrars stöd är inte mycket värd, så jag har liksom inte någon jättestor budjet att röra mig med, därför blir det en systemkamera ur den lägre prisklassen.

Ifall nån har nåt annat förslag på kameror vore jag självklart jättetacksam ifall ni skrev det också.

/Tack på förhand från en nyfiken nybörjare när det gäller systemkameror!
 
han kanske inte har mer pengar? då är det ju bättre at kanske köpa en av dessa kameror och istället lägga lite mer på ett bra objektiv.
 
350D- 300D

Visste inte ens att 350D fanns :)

Kollade upp litegrann om den kameran och den verkade ju faktiskt riktigt trevlig... Men egentligen, hur mycket bättre är den? Är det värt att lägga ut ca 2000 extra för 350D istället för 300D?
 
Sök i forumen. Finns massor av trådar om just detta. Vill du göra det lite enklare för dig kan du ju alltid fråga Kim Wallung... :)
//Anders
 
Re: 350D- 300D

Steffgun skrev:
Visste inte ens att 350D fanns :)

Kollade upp litegrann om den kameran och den verkade ju faktiskt riktigt trevlig... Men egentligen, hur mycket bättre är den? Är det värt att lägga ut ca 2000 extra för 350D istället för 300D?

Känn på kamerorna innan du köper tycker jag.

350D är rätt liten. Jag - långa fingrar - gillar inte hur man får nypa åt om den. D50 är _mycket_ skönare att hålla i om man ser ut som jag.

Olympus har jag inte känt på.

Minolta kommer med en ny budgetmodell i september, Dynax 5D. Kika på den också (tex www.cyberphoto.se eller www.minolta.com och klicka vidare). Vad jag läst verkar den skön att hålla.

OBS Jag är varken nikon- eller canon-fanatiker, så lita på mitt ord ;) Notera även att jag ger blanka fan i bildvalitet!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.