Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

D200 fick en rejäl smäll

Produkter
(logga in för att koppla)

word

Medlem
Hejhej

Min D200 åkte i golvet från cirka 1.5 meters höjd ... men den fungerar *nästan* perfekt ändå. Helt otroligt. Tokina 16-50 som satt på är helt oskadat. Bra byggda grejer.

Smällen tog med stor sannolikhet kring avtryckarknappen, för det enda som inte funkar är att kameran inte går att stänga av (avtryckaren funkar som den ska), och det händer inget alls om man trycker på Mode eller Exponering +/-

Har någon råkat ut för något liknande, och har en aning om vad det kan komma att kosta att laga? Har frågat i fotobutiken, men de vågar inte säga någon siffra.
 
Tänk på att även sensorn kan ha fått en smäll och behöver justeras. Likaså kan centreringen av objektivets linselement ha påverkats. En D200 har idag ett begvärde på ca 3500:- ha detta med i beräkningen. Det lär falla igen väldigt snart då D9000/400 lanseras.
 
Tackar! Bilderna ser ut som vanligt i alla fall (och det är väl det som räknas ...), så jag håller tummarna för att objektivet klarat sig.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.