Annons

Cp 775

Produkter
(logga in för att koppla)

niklas55

Ny medlem
Är på jakt efter en kamera (min första) att använda till fest/semester/expriment-bilder och till 95% se bilderna på monitor. Är Nikon ett bra val? Om jag vill skriva ut bilderna så lär det sällan ske över A4 format.

Jag har läst "massor" om den och det verkar positivt. Dessutom tilltalar designen mig. (Och priset då jag nog får den för c:a 4000)

Vad säger ni?
 
Senast ändrad:
niklas55 skrev:
Jag har läst "massor" om den och det verkar positivt. Dessutom tilltalar designen mig. (Och priset då jag nog får den för c:a 4000)
Kolla Dpreviews test på den. Slutsatsen lyder "Above Average", vilket väl inte är lysande, men inte dåligt heller.
 
775:an har fått mycket dåligt betyg i nån tidning jag läste, dålig kvalitet, knakig plast etc.

Jag tycker du borde satsa en tusenlapp till på en Olympus C-3020 (5.200 kr) med 3.2 megapixlar och många möjligheter att utvecklas. Den kan du skriva ut mycket fina A4-bilder med.

Om du inte har några högtflygande planer utan bara vill ha en kamera som slinker ner lätt i fickan och som tar helt okej bilder som går att skriva ut i A4-format med lite korn, kolla istället på Olympus C-220. Den har samma upplösning som Nikon, 3x zoom och är mindre än Nikon-en. Den är också mycket billig och prisvärd (bara 2800 kr!).

Länkar till kamerorna:

Olympus C-3020: http://www.cyberphoto.se/index.php?http://www.cyberphoto.se/olympus/3020.php
Olympus C-220: http://www.cyberphoto.se/index.php?http://www.cyberphoto.se/olympus/c220.php
 
Hmm, jag hamnar alltid i detta läge...
"lägg till x kr så får du..." :)
Men jag har en stram budget, 4000:- inte mycket mer. (exl x-tra minne då)

Jag läste dpreviews recension, men fick i texten uppfattningen att den är bättre än "Above Average". Dessutom om man läser readers reviews så verkar den rätt ok. Läste också på http://www.steves-digicams.com/2001_reviews/nikon775.html där den får himla bra recensioner.

Vad gör denna extra miljon pixlar egentligen, är den det viktiga i denna typ av köp jag skall göra?

Detta är svårt och jag är ivrig..aldrig en bra combo.

N
 
Jo dpreview har en tendens att vara rätt generösa med beröm åt de flesta kameror.
Varför inte avgöra själv? Titta på bilder från Nikonen och Olympusen (eller andra kameror du är intresserad av) och se vilka du tycker har bäst kvalitet osv.

Den där extra pixeln gör att du har mer att arbeta med, du kan skriva ut större bilder i bättre kvalitet, du kan beskära bilderna och "hålla på" med dem mer än med en 2.1-megapixelkamera.

Men till det du skriver att du vill ha kameran till tror jag det räcker gott och väl med Olympus C-220.

(Olympus menysystem är dessutom enklare, snabbare och mer intuitivt än Nikons, tycker jag).
 
Jag har en 775 som jag vunnit. Mina kommentarer:
+ Skarpa bilder med korrekta och fina färger. 2Mpix räcker längre än många tror men räkna inte med kniv-skarpa utskrifter i A4-storlek.
+ Bra batteri som räcker länge. Den tar också vanliga li-ion batterier (2CR5) som jag har i min EOS. Bra om det skulle uppstå en nöd-situation :)
+ Bra ergonomi
+ Liten och behändig
+ Ganska bra byggd. Bara stål-kameror är bättre (ex.Canon Ixus.)
+ Vettiga minneskort(CF)
+ Extra enkelt att snabbt kolla bilder på displayen.
- Lite knölig att använda ibland med menyer till allt.
- Liten sökare
- Aningen lång uppstarttid.
Skulle jag köpt den?
Nja, jag tycker priset ligger lite för nära ex. Canon ixus v2 för att jag skulle kunna motstå den, och den lär bli "gammal" mindre snart tror jag. Rostfri kamera i pytte-storlek är aldrig fel...
 
Senast ändrad:
Kolla om du kan hitta en Canon Digital IXUS för 4000 istället... kanske en beg eller lite äldre modell... låter som ett perfekt val för dig =) Den e så liten också så den kan man ha med sig överallt utan att det blir jobbigt.
 
en digital ixus låter som ett perfekt val.

angående megapixels så stirra er inte blinda på antal pixlar. Det finns så mycket mer som kan vara betydligt mer värt och även ge en bättre bild. (Funktioner, färgåtergivning, smidighet m.m)
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.