Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon Eos 3

Produkter
(logga in för att koppla)

mankan111

Medlem
Jag har nu åter igen drabbats av att min nya EOS 3 har repat mina negativ. Det är inte roligt att upptäcka en massa repor på alla negativ när man sitter framför ljusbordet och ska beskåda sina bilder.

Jag undrar nu om det finns flera andra EOS användare som har råkat ut för samma sak med sin EOS 3? Eller om det är en engångs företeelse, som jag har råkat ut för (måndags exemplar?)

Skriv gärna ett inlägg om du har hittat andra fel och brister eller funderingar omkring din EOS 3.

/magnus
 
Kolla framkallningen istället. Troligen labbet istället för kameran. Kan ju kolla så att tryckplattan ser ren ut, det borde den ju vara eftersom kameran är ny. Andra fel kan vara filmkassetten.
 
Är du säker på att det är din kamera som har gjort reporna ? Det kan inte vara labbet, jag har bytt labb ett par ggr för att dom lyckats göra repor på mina dior. Jag ramar själv eftersom reporna blev till i ramningsmaskinen.
 
Det är troligast att labbet har repat dina negativ.
Beskriv för mig hur reporna går på negativet.

mvh
 
Mitt labb har aldrig repat ett negativ för mig. Jag har använt det i 1,5 år.Är super nöjd !
Vill ni veta vilket labb ?

mvh
 
Jag använder mig av ett labb som heter Roger Tillberg AB,Reportagefoto.
Det ligger på Fridhemsgatan 45 i sthlm.
Vad vill du veta mer ?

mvh
 
Reporna finns nästan alltid i den övre delen på bilderna, horisontellt. En till flera tunna linjer. Jag har använt många olika typer av filmer, allt ifrån Velvia till Kodakcrome. Så det borde vara olika framkallnigslabb som har framkallat mina filmer. För övrigt så ramar jag mina bilder själv. Så det ska inte vara ramnigen hos labben som gör mina repor..
 
Hmm... ser du nåt i kameran som skulle kunna repa ? Kolla tryckplattan på luckan och känn där med fingret.


mvh
 
Om du använder Fujis labb i Ånge, så är det troligtvis dom som repar dina filmer, dom är hopplösa. Jag tror inte att det är kameran som repar filmerna i alla fall.
 
Jag har skickat in kameran till Cannon IT -sevice (jag tog det säkrast före det osäkra). Det som jag mest var nyfiken på, var om det fanns fler som jag som har råkat ut för repor på neg. Och det verkar det som att det finns!
Är det inget fel på kameran, bevisar det verkligen hur dåliga Fuji i Ånge är på att framkalla!
 
Sandkorn?

Min flickvän hade samma problem med sin EOS 500. Visste inte om det var fotolabbet eller kameran som repade filmen. Tog den till Kamerateknink i Malmö som blåste ur den med tryckluft och vips så var reporna borta. Tekninkern sa att det kan räcka med ett litet sandkorn i kameran. Han sa också att om man när man blåser ur kameran med tryckluft skall aldrig blåsa på slutaren då den är väldigt känslig!

/Magnus
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.