Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon 5d mk II kan bara autofokusera med "AF-ON" i manuellt läge

Produkter
(logga in för att koppla)

RobHM

Medlem
Hej!
Har nyss inhandlat en begagnad 5d mark II och stött på ett lite ovanligt problem. Tänkte höra med andra 5d ägare om dom har några förslag eller om det helt enkelt är fel på kameran.
Vid test av AF på avtryckaren funkar det galant på auto läge, ca, c1, c2, c3; men i övriga lägen - framförallt M / manuellt läge som jag alltid använder - så funkar endast autofokus genom att hålla in AF-ON. Har ej på live view och har såklart sett till att ändra till AF på alla prövade objektiv. Har också återställt kamerans inställningar men problemet kvarstår.
 
Det hade hjälpt att återställa alla kamerans inställningar, men du hade missat att det är i två steg. Det finns en återställning av de inställningar som finns ute i de olika menyerna och en annan återställning av Custom functions. Du måste köra båda de återställningarna för att verkligen komma tillbaka till utgångsläget.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.