Advertisement

Annons

Blixt till 300D

Produkter
(logga in för att koppla)

viktorssonm

Aktiv medlem
Hej, har haft min 300D ett tag nu och börjar känna att det skulle vara kul att ha en riktig blixt. Snart är det ju jul också, så det kanske blir en bra julklapp, därför tänkte jag redan nu börja höra mig för vad som rekommenderas.

Denna blixt har jag sett
Sigma EF-500 DG ST EO-ETTL
http://www.technikdirekt.de/main/pa...cuslayout=full5&focuslayout=full5&history=add

Ganska bra pris tycker jag, men sen kommer ju frågan hur den fungerar tillsammans med 300D, någon med erfarenheter?

420EX är väl det alternativet som jag sett, lite dyrare och lite ljussvagare, men kanske med några andra fördelar?

Är lite nyfiken på hur Simgablixten skulle se ut på 300D, om någon har en bild så får ni gärna posta (gärna med diffusor på).

Har läst en del gamla trådar men inte blivit särskilt mycket klokare, så jag hoppas att jag kan få hjälp så det blir lite klarare nu.
/Tack på förhand Magnus :)
 
Efterssom ingen verkar vilja svara på min fråga så kommer jag med en ny.
Vilka Omnibounce passar till denna blixt EF-500 DG ST? Kan inte hitta någon på AC-Photo där jag tänkt beställa, var i sverige kan man då köpa denna lilla dyra plastbit till ett vettigt pris, och vilka passar till denna blixt?
/Tack på förhand Magnus
 
Jag tycker Cyberphoto är lite tydligare på vilken Omnibounce modell det är: C

http://www.cyberphoto.se/index.php?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=02-11

Jag köpte min igår och trots att det är mycket pengar för en plastbit så verkar bildena bli trevligare (har dock inte hunnit ladda upp dem på min dator än:)

Jag kör också Super modellen istället och är mycket nöjd.

--jalle


Karlsson skrev:
Köp Sigmas Super-modell istället, den har bra pris den också på Technikdirekt.
Till Sigma ..... Super .... passar denna Omni-Bounce:http://www.scandinavianphoto.se/?41549


/Lennart
 
Har nog tyvärr inte råd med supermodellen, och jag kommer inte heller använda blixten jättemycket, därför känns det mer lagom att böjra med ST modellen.

Tror ni att dom omnibounce ni visade här passa på DG ST också, eller är dom bara för super?
 
Jag ska önska mig Super-modellen i julklapp och undrar vad som behövs till. Omni-Bounce har jag förstått att man ska ha. Sen vill jag kunna använda blixten utan att den sitter i blixtskon, jag vet att den går att använda som slav med hjälp av kamerans (300D) inbyggda blixt. Är det bättre med en sån blixtsynkkabel?

Markus
 
Jag kör med Canons 420EX. Valde den framför Sigma st super, då Canons blixtar verkar hålla bättre. Då jag ofta har blixten på kameran stöter den i en hel del prylar. Styrkan räcker gott och väl, vill man styra blixtstyrkan finns ju alltid ret ryska hacket. Jag tycker dock man kommer långt med att skifta mellan bouncer och utan...
 
Det ska inte vara några problem, det står ju också "where supported by camera". Och eftersom B&H bara har den modellen så är det garanterat inga problem

--jalle

viktorssonm skrev:
Då kommer jag med en till fråga i den här tråden.
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=352101&is=REG
Den är jag lite intresserad av, blir ju trots allt ganska bra pris från USA nu trots tull. Grejen är det att det står att denna är för ETTL II, jag har en 300D och den har ju bara ETTL. Är blixten bakåtkompatibel så att jag kan använda denna på 300D?
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.