Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Bildstorlek

Produkter
(logga in för att koppla)

salkin96

Medlem
Jag har photoshop elements 7 och skulle behöva veta hur man kan ändra bildstorlek till högst 100kb. Någon som har något/några tips?


Tack på förhand!
/Niklas
 
Hej Niklas.
Jag undrar varför du måste krympa en bild SÅ mycket. 100kb är ganska lite data. Men det är klart, om bilden bara är några få hundra pixlar på sidorna så kanske det går. Ska originalupplösningen behållas komer det om det ens är möligt att komma ner under 100kb att ha gjort ordentlig skada på kvaliteten.
Så för det första krymp ner bilden till den storlek du vill ha den, sen får du välja komprimeringsgrad tills den har en filstorlek som passar dig. Ska du ner under 100kb kommer du nog i många fall (bilder med mycket detaljer som kräver lite data) se en kvalitetsförsämring. Komprimeringsgraden väljer du när du väljer "spara som". I Photoshop finns en spara funktion som heter "spara för web" som kanske också finns i elements, där man kan välja en mängd parametrar och se hur de påverkar resultatet, och hur tung bilden kommer att bli innan man sparar.

Lycka till.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.