Annons

Behöver hjälp med film.

Produkter
(logga in för att koppla)

Roswall

Medlem
Har fotat ett tag nu. Börjar få hyfsad koll på utrustningen - men det här med film. Det är juh en djungel. Skulle vara tacksam om någon kunde komma med tips om bra SV/V och Färg film, som fungerar i de flesta lägen och som har bra egenskaper. Kanske en luddig fråga men har så dålig koll att jag skulle behöva några pointers!!
/
Mvh Per Roswall
 
Jag gillar Illford Delta 400, Fujis 400:a filmer samt Kodak Supra 400. De är lite olika men ta t ex fem rullar av varje och sedan jämför du bilderna och ser vad du gillar.

Jag gjorde så för länge sedan att jag sorterad in bilderna från sju rullar i högar(rullevis) beroende på vad jag tyckte om bilderna. Det resulterade i tre högar med tre rullar i två av högarna och en rulle i den sista högen. I den hög som jag tyckte var sämst var det enbart Kodak Gold 200, tre stycken filmer. Den hög som jag tyckte var bäst var det tre stycken Fuji Super G 400. Sedan blev den rulle mitt i mellan bäst och sämst och det visade sig vara en Agfa film. Sedan dess har jag alltid föredragit Fujis filmer men i år så har jag blivit förtjust i Kodaks Supra film.

För att kunna jämföra Illford filmen bör du kanske köpa fem rullar av någon annat fabrikat som t ex Kodak T-max.

/Maverick
 
Det finns en hel del diskussioner i detta ämne sedan tidigare. Sökfunktionen hittade t ex följande trådar:

http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=804&highlight=svartvit+film

http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=68&highlight=svartvit+film

http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=761&highlight=svartvit+film

Vad gäller svartvitt kan jag också rekommendera Ilford Delta 400. Framkalla i D-76 eller Rodinal (om Du gillar lite grövre korn).

/Fredrik
 
Köp senaste FOTO. 1/2002 (borde kommit ut i butikerna nu)
Där finns 4 sidor tips om just filmer.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.